dimarts, 18 d’octubre del 2016

Hijri (PDKI): No invertiu a la República Islàmica de l'Iran


El secretari general del Partit Democràtic del Kurdistan Iranià (PDKI) Mustafa Hijri ha advertit les corporacions multinacionals de no invertir a la República Islàmica de l'Iran. En conferència sobre l'Orient Mitjà celebrada els dies 17-18 octubre al Parlament Europeu i organitzada per per l'Aliança Progressista dels partits socialdemòcrates, Hijri va declarar que l'Iran no era una "illa d'estabilitat", com el règim islàmic propaga.

"Les polítiques internes del règim islàmic a l'Iran han donat lloc a violacions dels drets humans, la pobresa, els problemes socials generalitzats, corrupció sorprenent, i lluites internes pel poder en la recerca de la depredació dels recursos i béns de l'Estat".

El Consell de Seguretat de les Nacions Unides liderat pels Estats Units, van imposar sancions internacionals contra l'Iran el 2006 però les van aixecar, deu anys més tard, per un acord de 2015 amb la República Islàmica després d'anys a canvi d'aturar les seves ambicions per enriquir urani.L'acord denominat com "el Tracte Iran" va entrar en vigor a principis de 2016, obrint així camins per a les empreses internacionals per invertir i el comerç amb l'Iran a canvi de la suspensió del seu programa nuclear del país.

El Govern dels Estats Units va concedir el fabricant d'aeronaus civils Europea, Airbus una llicència per vendre 17 avions a l'Iran amb una rebaixa notable.

Hijri va estar acompanyat per d'altres partits kurds, incloent-hi Komala - Partit del Kurdistan iranià, Unió Patriòtica del Kurdistan (UPK) i el Partit Democràtic Popular (HDP) a Brussel·les. Hijri ha insistit que no hi haurà pau duradora ni estabilitat a l'Iran mentre existeixi el règim teocràtic.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada