divendres, 2 de març del 2018

L'aviació turca mata 14 milicians pro Àssad i 3 d'YPG a Efrîn
Els avions de guerra turcs van atacar a les forces governamentals pro-Àssad durant la nit d'ahir, matant almenys 17 persones en un poble al nord de la regió d'Efrîn, al nord-oest de Síria, va informar el divendres l'Observatori Sirià per als Drets Humans britànic i recull Reuters.

Els morts inclouen tres membres de la força kurda siriana YPG, mentre que la resta provenia de milícies que recolzaven al president Bashar al-Assad i que van entrar a Efrîn la setmana passada per ajudar a refusar una ofensiva turca. L'exèrcit turc es va negar a comentar l'informe de l'Observatori, però l'agència estatal turca Anadolu va informar el divendres que els helicòpters d'atac turc havien matat a nou lluitadors de YPG a l'oest d'Efrîn. Una altra agència turca, Dogan, va informar que les forces turques i aliades havien començat una operació el divendres al matí per fer-se amb la ciutat de Reco.

YPG va demanar al govern sirià que enviés el seu exèrcit a refusar l'ofensiva. Un grup menor de les milícies lleials del govern pro-sirià es van entrar a Efrîn i es van desplegar al llarg de la línia de front amb Turquia. Tanmateix, la mesura no va impedir l'ofensiva turca i fins ara no ha anunciat cap escalada més àmplia que involucri el govern sirià i les forces que la recolzen.

Qui són les milícies pro Àssad que han entrat a Efrîn

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada