dilluns, 1 de juliol del 2019

La guerrilla kurda mata 10 soldats turcs, un major i un col·laboracionista


El 28 de juny, a les 04.00, l'exèrcit turc invasor va llançar una operació al voltant del poble de Davuşa, al districte de Çelê (Çukurca) d'Hakkari. Les Hêzên Parastina Gel (Forces de Defensa Popular, HPG) i Yekîneyên Jinên Azad ên Star (Unitats de Dones Lliures-Ishtar, YJA-Star) van posar sota vigilància una unitat d'operació i va atacar-la. En l'acció, dos soldats enemics d'alt rang, un d'ells un major, van ser assassinats. El mateix 28 de juny, a les 22.00 hores, les forces kurdes van dur a terme una acció contra els soldats de l’exèrcit turc invasor que intentaven construir una torre de vigilància a prop del poble de Germita, al barri Silopi de Sirnak. Dos soldats enemics van morir en l’acció.

El 29 de juny, a les 16.00 hores, la guerrilla va dur a terme accions simultànies dirigides contra els soldats de l’exèrcit invasor turc a la muntanya de Xwedê i al seu turó de seguretat (turó de Şikêr) a la regió d'Avaşîn de les zones de defensa Medya (Kurdistan de l'Iraq). Sis soldats enemics van morir en aquesta acció, on es van colpejar efectivament les posicions enemigues i els refugis dels dos turons. Després de l'acció, l'exèrcit turc invasor va retirar els soldats morts i ferits de la zona amb helicòpters Sikorsky.

El 29 de juny, a les 08.00, les HPG van dur a terme una acció d'assassinat dirigida a soldats enemics a l'avantguarda Serbend al districte de Qileban (Uludere) de Sirnak. Un soldat enemic va morir.  El mateix dia, van castigar un contra (col·laboracionista) de nom de Cemal Laçin a la regió del Botan. Segons la guerrilla "L'1 de juliol de 2018, aquest individu va exercir un paper actiu en el martiri dels nostres camarades İfan Dirok (Akif Turhan), Baran (Bayram Hakseven), Devrim (Ahmet Karaaslan) i Şoreş (Çavuş Abbaszade). Aquells que tinguin un paper en el martiri de les nostres guerrilles i que treballin activament i cooperin amb l'enemic, rebran el càstig necessari on i quan vulguem".


Hêzên Parastina Gel (Forces de Defensa Popular, HPG) i Yekîneyên Jinên Azad ên Star (Unitats de Dones Lliures-Ishtar, YJA-Star) són la milícia d'autodefensa del Partiya Karkerên Kurdistan (Partit dels Treballadors del Kurdistan, PKK) integrades a la Koma Civakên Kurdistan (Confederació de Comunitats del Kurdistan, KCK).
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada