dijous, 5 de novembre del 2020

Catorze persones detingudes a Turquia entre elles la portaveu del Moviment de Dones LliuresLa dirigent del moviment feminista Ayşe Gökkan i tretze militants kurdes més van ser detingudes el 30 d'octubre en un operatiu d'Erdogan a Amed, capital del Kurdistan turc, i Mardin on són hores d'ara sense més notícia. Gökkan ja fou arrestada el juliol per la policia turca i és portaveu del Tevgera Jinên Azad o Moviment de Dones Lliures.

La investigació iniciada per la Fiscalia General de Mardin està relacionada amb les activitats de el Congrés de la Societat Democràtica (DTK), i específicament en les activitats del "Consell Veïnal" i el " Consell Municipal ". A part de Gökkan s'ha detingut a Ramazan Kalkan, un dels representants de MEYA-DER -Associació per a la Solidaritat i el Suport a Familiars de Persones Desaparegudes, clausurada per decret governamental l'any 2017-; Hatice Kalkan, Fettah Tekin; Mesut Çelik; l'ex co-alcalde de Kilavuz, Ahmet Inci; els ex co-alcaldes de Akarsu, Lokman Fındık i Sakiné Yılmaz; Hasip Aktas; i Cihan Güçlük.

Els detinguts van ser traslladats a l'Tribunal Penal de Pau de Mardin amb una sol·licitud d'un període addicional de detenció de quatre dies per part de la Fiscalia de Mardin. El període de detenció de 14 persones s'ha ampliat per altres 4 dies d'acord amb la sol·licitud del fiscal.
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada