diumenge, 4 de juliol de 2021

El règim d'Assad dona un pas més en la seva deriva racista i prohibeix a les persones d'ètnia kurda entrar a la part de Síria que controla

Els procediments implementats contra ciutadans kurds en els encreuaments amb el govern sirià són intents d’aquest últim de pressionar l’Administració Autònoma del Nord i Est de Síria (AANES) i desestabilitzar la zona, segons el membre del Comitè de Relacions del Consell Democràtic Sirià (SDC) Ali Rahmoun.

Els encreuaments d'Al-Tayha a Manbij, Tabqa i Abu Asi a Raqqa són el lloc de pas de les àrees governamentals sirianes amb les de l'AANES. Amb el suport rus, el govern sirià "segueix endavant i implementa aquests procediments després d'adonar-se que l'AANES és una alternativa democràtica que el pot substituir i que es pot implementar a tota Síria", va dir Rahmoun. Va assenyalar que hi ha una aliança rus-turc-iraniana amb el govern sirià "per tal de tensar els cargols de l'AANES i posar-hi fi".

Des del 24 de juny, els punts de control governamentals impedeixen que els viatgers kurds passin a les zones governamentals, segons els passatgers que van ser detinguts en aquests punts de control. Des del 21 de març, el govern sirià ha restringit el moviment i el comerç civils mitjançant passos que relacionen les seves àrees de control amb les de l'AANES, permetent només casos humanitaris, estudiants i empleats del govern.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada