divendres, 23 de juliol de 2021

Un tribunal alemany augmenta la condemna d'una islamista per haver esclavitzat dones kurdes yezidi


El tribunal alemany va condemnar ahir a una dona de l'Estat Islàmic (IS) a 6 mesos més de presó per haver utilitzat dones yezidi esclavitzades mentre vivia a ar-Raqqà, Síria, la que fou capital de l'Estat Islàmic a al regió. El 2020, aquesta dona de l’IS ja fou condemnada a 3,5 anys, de manera que en total ara suma 4 anys de presó. Durant el judici, la dona de l’IS, Omaima Abdi, va admetre haver utilitzat dues esclaves yezidi –entre ells una nena esclava de 13 anys– mentre vivia a ar-Raqqà. Tot i que Abdi va culpar els mitjans d’una cacera de bruixes contra ella, finalment es va disculpar amb les dones yezidi. Abdi va afirmar, a més, que vol oblidar-se de tot l'episodi IS tan aviat com sigui possible. "Després de ser lliure, m'agradaria crear un estudi de perruqueria", va dir, "I vull reunir-me el més aviat possible amb els meus quatre fills".


Una de les dones yazidis esclavitzades per l’IS i utilitzada per Abdi i altres membres de l’IS era present a la sala. Va dir que no tindria el luxe el que gaudirà Abdi d’oblidar el passat i centrar-se en el futur. "No tenim aquesta possibilitat, no podem oblidar mai el que ens va passar". La dona yezidi, esclavitzada per l'IS i que va haver de treballar per a Abdi, va dir durant el judici a Alemanya: "Els yezidi vam ser destruïts per l'IS per la nostra religió i ens van fer esclaves perquè som dones ". El nom de la dona yezidi no es pot publicar. Manté un perfil molt baix a Alemanya. També va ser protegida per dos policies, ja que molts partidaris de l’IS viuen lliurement a Alemanya i representen una amenaça per a ella. Tot i que Abdi, una dona de l’IS, va demanar perdó a les yezidi, ningú a la sala va saber si Abdi realment sentia el que deia. El fisca,l i fins i tot el propi advocat d’Abdi, van donar a entendre que no sabien si les disculpes eren sinceres o si només es tractava d’un moviment estratègic per escapar d’una sentència més dura. Segons les autoritats, Abdi està sent tractada per Legato, una organització alemanya que intenta des radicalitzar els membres i els partidaris de l’IS. Abdi també rep ajuda psicològica. Abdi va admetre durant el judici que "és difícil trencar amb l'extremisme d'un dia a un altre".


Hi ha bones raons per dubtar que Abdi s’hagi des radicalitzat. Perquè una de les persones que va assistir al judici en suport a Abdi era un conegut extremista islàmic alemany, Bernhard Falk. No només va assistir al judici, sinó que també va demanar als seus seguidors que donessin suport a la "dona de Denis Cuspert". Bernhard Falk és ex-membre del grup armat d'extrema esquerra a Alemanya Antiimperialistische Zellen actiu entre 1992 i 1996. Després d’haver passat 12 anys a la presó, Falk es va convertir a l’islam i des de llavors ha estat un ferm defensor dels extremistes empresonats a Alemanya que donen suport a grups com A lQaeda, IS o els talibans. Falk no només va anar un parell de vegades com a visitant del a la sala del tribunal durant el judici d’Abdi, també es va reunir, fora de l’edifici judicial en un parc proper, amb l’advocat d’Abdi, Tarig Elobied, per fer una xerrada privada. Abdi també va deixar clar que va gaudir del seu temps amb l’IS a Síria, segons el membre de la policia d'Hamburg.

"Ella [Abdi] va dir que s'ho passava molt bé [a Síria], no em penedeixo de res, tot passa per una raó". El motiu pel qual Abdi va abandonar Síria per tornar a Alemanya va ser, segons el testimoni de la policia d'Hamburg, perquè el marit d'Abdi, Denis Cuspert, va dir que volia casar-se amb una segona esposa. Abdi no va acceptar-ho i el va expulsar de la casa d'ar-Raqqà. Abdi i Cuspert es van barallar i la primera va decidir aleshores deixar l’IS a Síria amb el seu fill i tres fills més de dos matrimonis anteriors. Abdi va arribar a Turquia, Cuspert va ser finalment mort en un atac aeri per un avió de la coalició. Segons la policia d'Hamburg que va investigar el cas, Abdi no permet cap altra dona al seu entorn. És per això que Abdi i Cuspert no havien esclavitzat permanentment els yezidi a la seva casa perquè Abdi sabia que els marits de l’IS maltractarien sexualment les dones yezidi esclavitzades.
Bàsicament, Abdi, no volia haver esclavitzat permanentment les dones yezidi a casa seva perquè estaria gelosa quan el seu marit violaria les dones esclavitzades.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada