diumenge, 26 de desembre del 2021

Naufragi de 27 migrants al Canal: els cossos de 16 víctimes van ser repatriats al Kurdistan iraquià

Els cossos de 16 víctimes, que van morir al novembre en un naufragi al Canal de la Mànega que va deixar 27 morts, van ser repatriats diumenge 26 de desembre abans de l'alba al Kurdistan iraquià, on les famílies els esperaven per organitzar un funeral, va assenyalar un fotògraf de l'AFP. L'avió ha arribat cap a les 2 del matí a l'aeroport d'Erbil, la capital d'aquesta regió autònoma al nord de l'Iraq. Les víctimes van ser traslladades a ambulàncies que van sortir de l'aeroport per traslladar-les a la seva ciutat natal al Kurdistan, va dir el fotògraf.

Els cossos aniran a les ciutats de Darbandikhan, Ranya però també Soran o Qadrawa, on l'AFP s'havia reunit al novembre amb les famílies que esperaven amb angoixa les notícies d'un fill o un ésser estimat potencialment al vaixell.

Dels cossos trobats, 26 van ser identificats a França: 17 homes i set dones d'entre 19 i 46 anys, un adolescent de 16 anys i un nen de 7 anys. A més dels 16 kurds iraquians, també hi ha un kurd de l'Iran, tres etíops, un somali, quatre afganesos i un egipci. Només dos homes havien estat rescatats, un kurd iraquià i un sudanès, segons el ministeri de l'Interior francès.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada