dijous, 12 de maig del 2022

Cadena d'atacs de la resistència kurda dins de Turquia i a Europa


Mainada del Foc ha cremat dues fàbriques les últimes 24 hores a Manisa i İsabeyli. Almenys 7 fàbriques van ser cremades en dues setmanes. Al districte de Yeniköy d'Amed, capital del Kurdistan turc, un vehicle patrulla pertanyent als ocupants va ser atacat amb granades d'atordiment i armes individuals. Al districte de Yeniköy d'Amed, una bomba a ser llançada contra un vehicle pertanyent a la policia turca ocupant per la DGH*, mentre que un vehicle fou atacat amb armes individuals es va informar que havia patit grans danys. 

En la declaració feta després de l'acció, DGH* va dir; "Les nostres accions contra els atacs d'invasió a les muntanyes del Kurdistan continuaran. Els ocupants i els seus col·laboradors han de saber que els joves del Kurdistan no acceptaran els atacs a les seves muntanyes, masmorres i mares, i respondran a aquests atacs amb les seves accions". Al districte de Farqin d'Amed, també la DGH va atacar els traficants de drogues reclutats per l'estat turc ocupant per corrompre els joves kurds. Al Jardí Agrícola de Farqin, un atac amb bomba  contra traficants de drogues, va ser "Això és només una advertència, les nostres accions continuaran mentre els joves kurds i el Kurdistan no retirin les seves mans de les seves terres".


A Europa Iniciativa Europea de la Joventut Apoista es van reunir a París i van dur a terme una acció llençant artefactes incediaris contra l'ambaixada turca que reflectia la seva condemna dels atacs d'invasió, l'ús de productes químics, el silenci d'Europa iniciada per l'Estat turc feixista.  "Els nens estan sent massacrats, les dones estan sent violades, la nostra naturalesa està sent cremada, la nostra història està sent sotmesa a genocidi i s'espera que romanguem en silenci... Condemnem les polítiques brutes dutes a terme al Kurdistan i especialment el fet que es dugui a terme a través d'una societat innocent. Condemnem l'ús de productes químics contra les zones de guerra, i sobretot condemnem el silenci cec de l'OTAN sobre els crims de guerra. En l'última retransmissió en directe, els seus propis gats ho van admetre, i encara no s'està fent res...Tenim una gran ràbia contra això! I no ens aturarem, ens mobilitzarem contra aquests crims de guerra i farem el Kurdistan a tot arreu en la crida a "Defensar el Kurdistan". Tots els joves kurds, així com els que adopten aquesta ideologia, haurien d'organitzar-se sobre aquesta base i no deixar els espais buits".


Simultàniament a Berlín, Direniş Komitesinden Enternayonal Gençler va organitzar i va penjar una gran pancarta on es llegia "Aturem la guerra al Kurdistan" en un pont just davant de l'estació de tren. D'aquesta manera, els joves pretenen mostrar a tots els que tanquen els ulls que la guerra continua, i especialment destacar i protestar pel paper d'Alemanya en aquesta guerra.

* El Moviment Juvenil Revolucionari Patriòtic (Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi, YDG-H) era el nom de l'organització juvenil establerta pel PKK a les ciutats de Turquia des de la seva creació l'any 2013. L'any 2016, el nom de l'organització es va canviar pel de Devrimci Gençlik Hareketi (DGH) Moviment Juvenil Revolucionari. El nom kurd és Tevgera Ciwanên Şoreşger. Un grup paral·lel de l'esmentada estructura es va establir a Síria. Tevgera Ciwanên Şoreşger està format per membres del PKK que van arribar a Síria després que les YPG establissin el domini a ciutats com Efrîn, Kobanê i Qamishli. Està escrit en els logotips de DGH als comptes d'algunes xarxes socials establerts en nom de diversos països o ciutats que va ser fundada l'any 2018. Aquesta correlació suggereix que estan relacionades amb l'estructuració siriana. DGH opera no només a Turquia o Síria. La DGH està vinculada ala direcció superior de la KCK a Qandil.
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada