dissabte, 15 d’octubre del 2022

Alto el foc entre Al Qaeda i les faccions pro turques a Efrîn, Kurdistan de Síria

 

Després de dos dies de retirada de les faccions turques ahir al vespre es va fer públic l'acord que estabilitza el front i representa grans avanços per Al Qaeda/HTS. L' acord d'alto el foc entre Hayat Tahrir al-Sham (HTS) i el pro turc "Third Corps" inclou alliberar els detinguts d'ambdues parts, sense esmentar el destí de la ciutat d'Efrîn que aparentment resta en mans d'HTS. Les forces turques han estat vistes replegant-se cap a la frontera. En la negociació d'Al Qaeda/HTS i el Front de Llevant el primer grup va fer diverses reivindicacions que eren la unitat del "projecte revolucionari" sota un sol comandament fet que comportaria la unificació de les forces sirianes opositores a Assad.


El
"Consell Nacional Kurd de Síria" (ENKS), que compta amb el suport del Partit Democràtic del Kurdistan de l'Iraq, va condemnar l'ocupació HTS d'Efrîn i Jindirês. Rami Abdel Rahman, va dir que l'entrada de HTS (Al-Qaeda) a la regió d'Efrîn va arribar amb llum verda turca, per eliminar les faccions febles, que s'han convertit en un llast per a Turquia, i per pavimentar el camí per a una possible reconciliació amb el govern de Damasc. Fahrad Shami, director de l'oficina de mitjans de les Syrian Democratic Forces (Forces Democràtiques Sirianes, SDF), va dir que "no hi ha cap diferència entre el control d'al-Nusra (HTS) o d'altres sobre Efrîn i la resta de les àrees sirianes ocupades, i ens aproparem aquestes àrees que s'han d'alliberar".

Al camp de batalla ahir  13 membres de HTS foren morts i ferits, després dels enfrontaments a l'eix de Kafr Jannah, camp d'Azaz. La pro turca Divisió Sultà Murad, que ara està aliada amb HTS, va capturar el poble de Dair Siwan, al nord-oest de la ciutat d'Azaz. A més d'aquesta facció s'han aliat a Al Qaeda Suleiman Shah Brigade, Faylaq al-Sham i la Sultan Mehmet Fatih. Ahir els comandants militars superiors de l'HTS, inclòs el cap de l'HTS, Al-Julani, van visitar la ciutat d'Afrin amb un gran comboi militar.

 Imatge

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada