divendres, 25 de novembre del 2022

Exiliats kurds ocupen la seu de l'Alta Comissió per als Drets Humans de l'ONU

 

Membres del TCŞ (Tevgera Ciwanên Şoreşger, Moviment del Jovent Revolucionari) i TekoJIN, moviments kurds d'exiliats a Europa, han realitzat una acció de desobediència civil amb joves internacionalistes a l'OHCHR (Alta Comissió per als Drets Humans), que forma part de l'ONU. El silenci de l'ONU contra els atacs químics a les muntanyes del Kurdistan i els atacs d'artilleria a Rojava està sent protestat pels joves amb un acte de desobediència civil.

Què és TekoJIN?

Les dones joves kurdes i internacionalistes que viuen a Europa van establir el Tevgera Jinên Ciwanên Tekoşer (Moviment de dones joves en lluita), acrònim Teko-JIN el 8 de juliol de 2020. El comitè, inicialment format per unes 15 dones joves va declarar en el seu inici: "La guerra entre el sistema democràtic i capitalista es lluita per derrotar el genocidi cultural i físic que s'està duent a terme en la persona del president Apo [Abdullah Ocalan], contra tot el poble kurd. La cultura, la història, la memòria i la socialitat es volen destruir sobretot en la persona de les dones. En la personalitat dels joves, que són les forces líders de la societat amb la seva energia, la societat és condemnada a podrir-se, la societat és destruïda per agents i drogues. La societat hauria de lluitar contra totes les polítiques de destrucció de la modernitat capitalista a l'estil de la guerra popular revolucionària".

El comunicat afegeix: “No acceptem la vida falsa que ens imposa, com a dones joves, com a kurds, com a dones i internacionalistes que vivim a la diàspora, el centre del capitalisme. Ens estem organitzant contra això. En el marc del paradigma del president Apo, declarem la fundació deTevgera Jinên Ciwanên Tekoşer, Teko-JIN."

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada