dissabte, 8 de juliol del 2023

La guerrilla kurda HPG destrueix un sistema de radar militar de l'exèrcit turc

La guerrilla kurda ha destruït un sistema de radar militar que pertany a l'exèrcit turc. El radar de reconeixement d'artilleria es va instal·lar a Girê FM a la zona oest del front Zap, van dir les Hêzên Parastina Gel (Forces de Defensa Popular, HPG )a les Àrees de Defensa de Medya.

L'informe feia referència a dimarts i dimecres i contenia informació sobre altres tres accions de l'HPG i la guerrilla femenina Yekîneyên Jinên Azad ên Star (Unitats de Dones Lliures-Ishtar, YJA-Star)contra les forces turques a la zona al voltant de FM Hill. En tots els atacs es van utilitzar armes mitjanes i pesades. Un intent d'avanç de l'exèrcit turc va ser aturat per l'artilleria guerrillera la tarda del 4 de juliol.

D'altra banda les Forces de Defensa del Poble (HPG) han publicat els noms de dos guerrillers que van morir en els atacs de l'estat turc a les zones de defensa de Medya al juny. Devrim Garzan (esquerra) era membre del comandament regional de l'HPG, mentre que Sîdar Amed (dreta) pertanyia a les unitats d'Avaşîn (regió kurda de l'Iraq9 i havia participat en l'ofensiva guerrillera "Falcons de les Zagros" (Pêngava Bazên Zagrosê) contra la invasió turca al Kurdistan del Sud. L'HPG va dir que eren representants desinteressats de la "militància apoista" i van expressar el seu condol als seus familiars i al públic kurd.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada