diumenge, 16 de juliol del 2023

Primera condemna d'un kurd a Suècia per donar suport al PKK


A Suècia, un kurd va ser condemnat a quatre anys i mig de presó per intentar recaptar fons per al PKK. És la primera vegada que una persona és condemnada en aquest país nòrdic en relació amb el finançament del moviment kurd.

Dijous, el Tribunal de Districte d'Estocolm va condemnar un kurd a quatre anys i mig de presó per intentar finançar el Partiya Karkerên Kurdistan (Partit dels Treballadors del Kurdistan, PKK). L'home també va ser condemnat a la prohibició d'entrar al territori.

Detingut al gener, l'home de 40 anys va ser acusat d'haver obligat un comerciant kurd a Estocolm a lliurar-li diners a punta de pistola. L'acusació es basava, entre altres coses, en la informació facilitada pels serveis d'intel·ligència alemany i francès.

És la primera vegada que una persona és condemnada a Suècia per haver intentat finançar el PKK. La sentència encara es pot recórrer davant un tribunal superior, va dir el president del tribunal en una roda de premsa.

La mesura es produeix en el context de la sol·licitud de Suècia per ser membre de l'OTAN, una petició que fins ara ha estat bloquejada per Turquia. Aquest últim acusa Estocolm de proporcionar un refugi per als "terroristes", un terme que designa principalment els partidaris del moviment d'alliberament kurd i els opositors al règim d'Erdogan. Recentment, Suècia ha endurit la seva legislació antiterrorista en resposta a les condicions establertes per Turquia per a l'aixecament del seu veto. L'abast ampliat de la llei permet ara la criminalització de totes les activitats que es podrien interpretar com a suport al PKK.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada