dijous, 13 de gener del 2022

59 presoners malalts van perdre la vida a Turquia en un any

Almenys 59 presos malalts van morir a Turquia el darrer any. Els grups de drets subratllen que l'estat és responsable de la salut i la vida dels presos i està obligat a garantir que tinguin accés al seu dret a l'assistència sanitària. La Delegació de Vigilància de les presons de la regió de Màrmara, una plataforma paraigua d'organitzacions de drets, lleis i salut, ha fet una declaració per a la premsa sobre la situació a les presons de Turquia.

Formada per representants de l'Associació de Drets Humans (İnsan Hakları Derneği, IHD), l'Associació d'Advocats Progressistes (ÇHD), TUHAYDER, TAYAD i la Iniciativa Solidaritat amb els Presos, la delegació va afirmar que seguirà treballant fins que acabin les vulneracions de drets a les presons. En el comunicat de premsa realitzat a la sucursal d'İHD d'Istanbul, es va assenyalar que les greus violacions dels drets a les presons s'estan tornant sistemàtiques a poc a poc i el problema ha arribat a un punt mort en diversos aspectes, des de les vulneracions del dret a l'assistència sanitària fins a les violacions del dret. a la comunicació, des de la tortura i els maltractaments fins als obstacles per accedir a la justícia.

Segons el comunicat, almenys set presoners han perdut la vida en diferents presons de Turquia durant l'últim mes. Les organitzacions de drets humans van expressar la seva preocupació perquè "ara es veu com un incident normal al país que el cadàver d'una persona sigui tret d'una presó en qualsevol moment".

En referència a les dades del Ministeri de Justícia, la delegació va recordar que hi ha 297.000 726 presos, entre ells 38.000 43 detinguts, a les presons de Turquia a 31 de desembre de 2021. "El 2021, almenys 59 presos malalts, set dels quals poc després. l'execució de les seves condemnes de presó s'havia ajornat, van perdre la vida", va reiterar la Delegació de Seguiment de la Presó de la Regió de Màrmara.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada