dijous, 13 de gener del 2022

La novel·la del polític kurd Demirtaş prohibida a una presó turcaEls funcionaris de la presó d'una presó al nord-oest de Turquia han negat a un reclús una novel·la escrita pel polític kurd empresonat Selahattin Demirtaş, citant el contingut "obscè" del llibre, va informar aquest dimarts Gazete Karinca.

El comitè de la presó de Bolu va decidir que el reclús Mustafa Taştan no rebria la novel·la de Demirtaş "Efsun" (Encanteri), que li va ser enviada per correu, pel seu contingut obscè que podria "suposar un risc per a la seguretat", va dir. Publicat al setembre, Efsun va ser escrit per l'antic president del Partit Democràtic dels Pobles (HDP) prokurd durant el seu cinquè any entre reixes per càrrecs de terrorisme.

Taştan ha de presentar un recurs contra la decisió, va dir el mitjà de notícies, perquè el llibre no era una publicació prohibida i contenia un segell d'aprovació del Ministeri de Cultura de Turquia. Demirtaş ha descrit el llibre, que va ser escrit amb l'ajuda de la seva dona i les seves dues filles, com "una història d'amor moderna". Efsun és el quart llibre que Demirtaş és autor entre reixes. L'antic copresident de l'Halkların Demokratik Partisi (HDP, Partit Democràtic dels Pobles) va ser detingut el 2016, juntament amb la copresidenta Figen Yüksekdağ i diversos diputats de l'HDP, per presumptes vincles amb el Partiya Karkerên Kurdistan (Partit dels Treballadors del Kurdistan, PKK), un grup armat en guerra a Turquia per l'autogovern kurd. governar durant quatre dècades. Demirtaş nega l'afirmació.
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada