dimarts, 11 de gener del 2022

Nou atac xovinista turc: assassinat un altre refugiat sirià al seu domicili després de ser cremats vius 3 joves sirians més

L'oficina d'Istanbul de l'Associació de Drets Humans (İnsan Hakları Derneği, IHD) va informar de l'assassinat racista d'un refugiat sirià anomenat Naïf al-Naïf: un grup de xovinistes turcs va entrar al seu apartament a Bayrampaşa i va assassinar el jove. "Els nombrosos atacs racistes els primers deu dies de 2022 mostren el punt perillós al que ha arribat el racisme. Advertim als líders estatals i els demanem que prenguin mesures urgents per prevenir els atacs racistes. Fem un crida a tothom perquè lluitar contra el racisme, perquè la consciència social en particular és indispensable per a la prevenció del racisme”.

A més del racisme sistemàtic contra els kurds, especialment els refugiats, són objecte d'atacs racistes a Turquia. El 23 de desembre, un jove d'Alep va morir en un atac a Antep. El 16 de novembre, tres refugiats sirians que dormien van ser incendiats a Esmirna i, com a resultat, van morir. Inicialment, les autoritats investigadores van afirmar que els homes s'havien calat foc. Quan el perpetrador va sortir a la llum, va ser declarat "alienat" mentalment. Tot i això, l'IHD ha trobat que l'atac ha estat "planejat i motivat racialment".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada