dimarts, 4 de desembre del 2018

HDP inicia vaga de fam dins del parlament de Turquia

Onze parlamentaris del HDP han fet una vaga de fam a Istanbul. Els parlamentaris van assenyalar que l'aïllament contra el líder del poble kurd Abdullah Öcalan ens afecta a tots. "Avui comencem una vaga de fam per donar suport a la nostra amiga Leyla Guven i per mostrar la nostra solidaritat. Leyla Guven és la voluntat de la gent de Hakkari. Des del dia en què va ser escollida per al Parlament, va ser empresonada il·legalment. Ella és membre del parlament, qui té immunitat. Hauria d'haver estat posada en llibertat immediatament per poder participar en l'activitat legislativa, però els tribunals no van prendre les mesures necessàries. El tribunal local està exercint el seu poder sobre l'aparell judicial.

Leyla Guven va fer una vaga de fam, i no ho va fer per ella. Va fer una vaga de fam per protestar pel inhumà aïllament imposat al Sr. Öcalan a Imrali des del 4 d'abril de 2015. Leyla Guven és una de les persones que saben que aquest aïllament no és només contra el Sr. Öcalan. Sap que aquest aïllament és contra el poble kurd. És conscient que l'aïllament és un dur atac contra la pau. I sap que l'aïllament és un obstacle en el camí cap a una solució pacífica i democràtica al problema kurd. Com ella sap tot això, ha iniciat una vaga de fam per posar fi a aquest aïllament inhumà i il·legal, un acte absolutament digne.

Com a HDP hem declarat des del principi que oferiríem solidaritat en aquesta acció que ella va decidir prendre pel seu compte. Amb aquesta finalitat, s'estan organitzant diverses vagues de fam en diverses ciutats per a la solidaritat i el suport. A partir d'avui, després de la nostra reunió de grup, el nostre copresident Pervin Buldan i 10 dels nostres parlamentaris iniciaran una vaga de fam al Parlament. Hi ha vagues de fam en curs a les províncies kurdes. I avui, estem començant una a Istanbul."0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada