dimecres, 18 d’octubre del 2023

Comandants de les YPJ i SDF compareixen al Parlament de Catalunya

 

La portaveu de les Yekîneyên Parastinê yên Jinê (Unitats de Defensa de Dones, YPJ) , Ruksen Mihamed, i el comandant de les Syrian Democratic Forces (Forces Democràtiques Sirianes, SDF) , Mazloum Abdi, parlaran dijous al Parlament de Catalunya. L'acte s'organitza amb motiu del segon aniversari del reconeixement de l'Administració Autonòmica del Nord i l'Est de Síria per part del Parlament de Catalunya. L'acte es pot seguir en línia al web del Parlament de Catalunya.
Segons ha aprovat la institució autonòmica: “El Parlament de Catalunya reconeix l'existència de l'Administració Autonòmica del Nord i l'Est de Síria basada en el Confederalisme Democràtic com a subjecte polític i insta les institucions catalanes a establir relacions institucionals amb aquesta administració”.

“[El Parlament de Catalunya] subratlla el valor potencial del Confederalisme Democràtic com a pacífic, inclusiu, democràtic i de convivència per a l'Orient Mitjà basat en el municipalisme, el feminisme i l'ecologista social.

El Parlament de Catalunya fa una crida a les institucions, la societat civil i la ciutadania a promoure una xarxa solidària per participar en la reconstrucció del territori a través de la germanor amb els seus ciutadans, tant per a la reconstrucció material com per a l'acollida –temporal o permanent– de les persones refugiades (...) insta el Govern de la Generalitat de Catalunya a crear una taula de diferents administracions, societat civil i organitzacions per impulsar aquesta xarxa solidària".

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada