dilluns, 5 de novembre del 2018

Concentració al consolat de Turquia a Barcelona

L'estat turc a mans del feixista Erdogan ha estat atacant Kobanê, símbol de la resistència de les dones i de la revolució a Rojava. No és casualitat que hagin escollit fer-ho precisament els dies al voltant de l'1 de novembre, data en què es commemora el dia internacional de solidaritat amb Kobanê, demostrant que hi ha un enteniment real entre l'Estat turc i Estat Islàmic . Kobanê per moltes de nosaltres representa un alliberament que va més enllà d'un punt situat al mapa. En la batalla de Kobanê, ara fa 4 anys, el món sencer vam mirar cap allà, i ens vam emocionar, posant el cor i l'ànima al costat del poble kurd, amb la presència de tantes dones en la lluita, les quals van tenir un paper totalment actiu, fins al punt que van ser peça clau per fer desaparèixer IS d'aquella zona. Aquella victòria ens alliberava simbòlicament a totes.

I ara ens encenem de ràbia amb aquest nou atac. Mentre les conseqüències de la guerra generen fam, misèria, desplaçaments i morts, algunes no es rendeixen, reconstrueixen pobles, reconstrueixen les il·lusions robades i ens encoratgen a lluitar per la llibertat arreu del planeta.

La revolució que s'està duent a terme al Kurdistan és, des de la nostra perspectiva, una revolució feminista, que busca l'alliberament total de les dones i no només del seu poble, ara massacrat pel feixista Estat Turc, sinó al món, i és per això que, com a feministes anti autoritàries, no podem mirar cap a una altra banda. Elles estan fent realitat, ara mateix, el somni de totes nosaltres. No són part del passat, ni dels llibres d'història. Són reals, i avui estan donant la vida per aquesta causa. I quan parlem de Revolució ho diem amb totes les lletres. La part militar, és només una part imprescindible per la seva autodefensa, d'un projecte molt més ampli que inclou una transformació en l'arrel de les relacions humanes i amb la natura.

L'Estat turc és ara qui està atacant Kobanê (mentre Efrîn encara té ferides obertes generades pel mateix Erdogan) sota la sempre-utilitzada excusa del terrorisme, però és el capitalisme imperialista més salvatge qui ho està permetent. Tots els Estats sense excepció són còmplices dels atacs, i especialment, els d'aquesta Europa hipòcrita que habitem, que no només miren cap a una altra banda, sinó que participen de la massacre venent tancs i armament a Turquia.

No ens sorprèn, clar. Mai hem confiat en els Estats. De fet, encara ens apropa més a la lluita de les companyes kurdes el fet que elles no estan lluitant per un Estat, sinó per una forma d'auto organització basada en el municipalisme llibertari, portant-ho a la pràctica, ensenyant al món que es pot viure d'una altra manera més enllà de l'organització dels Estats patriarcals.

Mentre des de les polítiques dels despatxos es fan pactes sagnants de silenci, nosaltres, les feministes (i tota aquella gent rebel que es sent antifeixista, anticapitalista, i fa servir l'eina del carrer per visibilitzar les opressions) no les podem deixar soles. La seva lluita també és la nostra, i és el mateix món nou el que portem a dins els nostres cors. Per això, no permetrem que el dolor ens apagui la ràbia.


DIMECRES 7 DE NOVEMBRE A LES 10H DEL MATÍ CONCENTRACIÓ AL CONSOLAT TURC (Passeig de Gràcia nº7)


NO LES DEIXEM SOLES!!
Que treguin les urpes de Kobanê!
Solidaritat activa amb les lluitadores al Kurdistan!
No passaran.
Serhildan

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada