diumenge, 4 de novembre del 2018

Komalên Jinên Kurdistan (Comunitat de Dones del Kurdistan, KJK): Les dones hem creat una nova vida basada en una forma lliure, democràtica i comunitària


Zêrîn Rûken, dirigent de la Komalên Jinên Kurdistan (Comunitat de Dones del Kurdistan, KJK) va referir-se als atacs de l'estat turc contra Kobanê i Girê Spî el 28 d'octubre, Rûken va dir: "Kobanê és el lloc on el Líder Apo va prendre els primers passos per Rojava i va esquitxar les llavors de la nova vida. Avui Kobanê és una ciutat de dones que volen llibertat, que no s'adrecen al feixisme i lluiten per la seva lliure identitat".

Rûken va dir que de la resistència de Kobanê han sorgit tres línies: el projecte de llibertat de les dones, la unitat nacional i el projecte internacional. Rûken va assenyalar que aquestes resistències internacionals són rares a la història: "Centenars d'internacionalistes van veure en aquesta revolució una sortida i una solució a la crisi que vivia la modernitat capitalista, i per això van arribar al Kurdistan ".


Zêrîn Rûken

Rûken va subratllar que Erdoğan ha realment enfortit i ajudat l'Estat Islàmic i ha afegit que l'objectiu a Kobanê era l'assoliment dels kurds i tots els pobles socialistes que lluitaven per construir una nova vida. "Les dones kurdes en particular -digué- no van oblidar a Efrîn. Al contrari, han transformat el seu sofriment en una lluita més organitzada i una gran esperança".

Les dones sota el lideratge de la revolució de Kobanê i el paradigma d'Öcalan han creat una nova vida basada en una vida lliure, democràtica i comunitària, va dir Rûken i va continuar: "Les dones s'han tornat molt més organitzades en termes d'educació, economia, pensament i lluita, i avui la seva lluita és una font d'inspiració per a totes les dones del món ".

Finalment, parlant sobre les eleccions locals que se celebraran la propera primavera a Turquia, Rûken va dir: "El front de les dones contra la política de tortures serà la resposta més gran al feixisme, la violació, la violència experimentada per les dones".

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada