dijous, 8 de novembre de 2018

"L'estat turc té com a objectiu enfortir l'Estat Islàmic", Comandant Arian (YPJ) al Parlament Europeu


El documental 'Comandant Arian', dirigit per Alba Sotorra, es va projectar al Parlament Europeu dimecres a la nit. La projecció va estar marcada la protagonista que dóna nom al títol, que va assistir a l'esdeveniment a través d'una trucada de vídeo.

També van assistir a l'esdeveniment la pròpia Sotorra, Dirk Campbell, pare de la lluitadora de les Yekîneyên Parastinê yên Jinê (Unitats de Defensa de Dones, YPJ) Anna Campbell, que va perdre la seva vida en Afrin, el director Stelios Kouloglou i l'activista del moviment de dones kurdes Dilar Dirik.

"L'estat turc té com a objectiu enfortir l'Estat Islàmic". La comandant de les YPJ, Arian, va dir que s'havia lliurat una guerra molt intensa en Rojava durant els últims 6 anys i ha afegit: "Els joves kurds, àrabs i turcs, així com els joves d'Europa i altres països del món, van venir i van lluitar ".

"Derrotem a l'IS, però l'estat turc vol enfortir-lo una altra vegada. Hem vist les atrocitats comeses per l'estat turc a Afrin. Estem demanant que es posi fi als atacs contra els kurd". La comandant Arian va destacar que defensaran Rojava i, assenyalant els últims atacs de l'estat turc contra Kobani i vaig girar Spi, va dir: "Detinguin a l'estat turc i a tots els que ajuden a IS".

La combatent de les YPJ va dir que la defensa Rojava "es va convertir en la defensa de la humanitat" i va seguir: "Les amenaces i els atacs contra Rojava continuen". L'estat turc amenaça tots els avenços que hem aconseguit. Volen destruir la nostra vida. Però defensarem la nostra revolució. Aquesta revolució ha humanitat en ella, té llibertat ".

Arian va saludar el pare de la internacionalista britànica de les Yekîneyên Parastinê yên Jinê (Unitats de Defensa de Dones, YPJ) Ana Campbell, Dirk Campbell. El discurs de la comandant de les YPJ va rebre una llarga ovació. Dirk Campbell va donar exemples dels atacs de l'estat turc contra els pobles de Rojava. Campbell va mostrar a l'audiència vídeos de Haci Lokman Birlik el cos sense vida va ser arrossegat darrere d'un vehicle blindat, i la combatent de YPJ Barin Kobani, el cos va ser exposat després del seu assassinat. El pare va dir que no hi ha diferència entre l'estat turc i l'IS.

Dirk Campbell va dir que la seva filla va perdre la vida durant un atac estatal turc contra Efrîn i va demanar solidaritat amb els pobles de Rojava. La pel·lícula filmada per Sotorra en tres esatdes al Kurdistan explica la història personal del comandant Arian de les YPJ, que va participar en la defensa de Kobanê, i la història de les dones combatents, el seu coratge, determinació i el preu que van pagar per generar un canvi des d'una perspectiva feminista.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada