diumenge, 4 de novembre del 2018

L'escriptor Cemil Turan premiat a València
L'Acadèmia Internacional de les Ciències, Tecnologia, Educació i Humanitats de València va nomenar acadèmic d'honor a l'escriptor en una cerimònia a València el 27 d'octubre. Cemil Turan Bazidi és un prolífic escriptor kurd que ha publicat diverses obres sobre la seva cultura i les relacions amb les veïnes, principalment ha escrit en llengua grega però les seves obres són també disponibles en anglès, turc i kurd. La seva obra 'Me llamo Azad' ha estat recentment traduïda al castellà per Vasiliku Vroutsi i espera una editorial que el pugui publicar en català. Explica el dolor dels immigrants que han de marxar de casa seva barrejat en l'esperança d'un món millor. El centre UNESCO de València es va afegir a l'homenatge a Turan que va llegir, en català i castellà el següent discurs d'agraïment:

"Estimats amics,

És un gran honor per a mi que vostès i la seva acadèmia em lliurin aquesta distinció. Però encara més gran és la meva emoció perquè, a través dels meus llibres, s'ha escoltat una vegada més, la veu de la llibertat i la independència del poble kurd. Hi ha esperança, si escoltem tots, els crits per l'abús sobre els drets humans, el plor dels nens pel sagnant futur.

Moltes gràcies de cor a tothom i vull que sàpiguen que estaré sempre al seu costat en qualsevol iniciativa i intentaré que s'obrin els camins de la justícia i la pau".

Aprofitant la seva estada als Països Catalans, Cemil Turan també es va reunir amb membres del Comitè Català de Solidaritat amb el Kurdistan-KurdisCat per analitzar la realitat kurda en els diferents territoris i vies de projecció cultural del Kurdistan a la nostra terra.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada