divendres, 30 de novembre del 2018

Desconeguts ataquen una oficina de protecció de dones víctimes de violència al Kurdistan del Sud


Un grup de pistolers desconeguts va obrir foc ahir, i va disparar com a mínim un coet, a una oficina de protecció de dones a Sulaymaniyya, causant enormes danys materials als vehicles estacionats prop de l'edifici. "A les 12 a la nit, ens van alertar sobre l'incident i quan arribàvem, vam descobrir a la càmera de seguretat [de seguretat] que des d'una distància de 150 metres, la nostra oficina va ser atacada amb Kalashnikovs i RPG [llançadors]," Shorsh Ali, cap de l'oficina oriental de Sulaimani de la Direcció General per a l'Eliminació de la Violència contra la Dona de la Regió del Kurdistan, va dir al Kurdistan 24.

La Direcció opera sota el Ministeri de l'Interior de la regió, que les dones poden visitar per presentar denúncies contra familiars o el seu cònjuge. En casos d'amenaces de violència o temor general per tornar a casa, les dones s'allotgen en refugis secrets fins que es resolen els problemes.

Tot i que encara no s'ha fet una declaració oficial sobre l'incident, aquests atacs s'han produït en el passat amb familiars que intenten intimidar a les dones que van sol·licitar l'ajut de la direcció a tornar a casa i deixar anar els possibles càrrecs que podrien tenir contra ells.

La Direcció va publicar recentment un informe sobre les estadístiques d'incidents que involucren dones a la regió kurda de l'Iraq els darrers 9 mesos amb:

- 54 casos de suïcidi

- 90 casos d'autoimmolació

- 113 dones van ser cremades en altres casos, deliberadament o per accident,

- un total de 7.192 reclamacions foren presentades per dones de tota la regió del Kurdistan, i la província de Erbil registra el nombre més alt de la llista.
- 87 informes d'assaigs sexuals.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada