diumenge, 11 de novembre del 2018

2ª Conferència de Jinên Ciwan ên Têkoşer (Organització de Dones Joves)Jinên Ciwan ên Têkoşer (Organització de Dones Joves) de Başûrê Kurdistanê (Kurdistan del Sud) va celebrar l'esdeveniment político-ideològic a Suleymaniyya el 9 de novembre amb dues-centes delegades. L'organització kurda va escollir el lema “Bi têkoşîna jinên ciwan dagirkeriyê têk bibin” (lluita de les dones per fer front a l'ocupació) i va comptar amb la coordinadora del moviment político-social kurd de l'Iraq Tevgera Azadî, Tara Hisên.

La conferència va partir del paradigma d'Abdullah Öcalan, líder kurd empresonat. En aquest sentit va centrar-se en l'ocupació del Kurdistan: la nació del Kurdistan està sota ocupació. Això provoca una gran crisi a la regió. Té efectes negatius sobre les dones. La manca de dones en la política aprofundeix encara més en aquest procés. De nou, es preveu evitar el projecte de la solució d'Öcalan. En aquest sentit es va cridar a que les dones es resistissin al poder masculí amb totes les seves forces i es convertissin en solucions als problemes. "Feu una lluita lliure per crear una vida lliure, d'aquesta forma, les joves poden adonar-se de les seves utopies".

Es van analitzar les situacions a les quatre parts del Kurdistan i, sobretot, al Kurdistan Başurê, amb conferències amb videocàmera amb les reflexions de la lluita de dones joves. Finalment es va aprovar un pla per a les activitats que es duran a terme dins de la lluita per a dones joves.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada