divendres, 16 de novembre del 2018

Un Tribunal turc condemna a la cantant kurda de nacionalitat alemanya, Hozan Cane a 6 anys i 3 mesos de presó per cantar

Un Tribunal turc va condemnar ahir a la cantant kurda de nacionalitat alemanya, Saide Inac (el seu nom comercial és Hozan Cane). La condemna va ascendir a sis anys i tres mesos de presó per cantar en la seva campanya electoral del Partit Democràtic dels Pobles (HDP), tercera força parlamentària el juny d’enguany. Cane fou detinguda immediatament després de l'acte polític. 

A la cantant kurdo-alemanya Hozan Cane, de 47 anys, els tribunals inquisitorials turcs "'acusen" haver participat a una pel·lícula sobre el genocidi dels yezidi a mans de l'Estat Islàmic. Fou segrestada el 22 de juny a Edirne per les forces d'Erdogan però no s'en va saber res fins cinc dies després. Cane, de nom real Saide Inac, apareix en el documental de denúncia 'El 74è genocidi de Sinjar' on apareixen també milicians kurdes que van ajudar la població, abandonada per tothom, quan fou assaltada per l'Estat Islàmic.

La cantant, nascuda al Kurdistan turc, va escapar a Alemanya de ben jove després de ser detinguda i torturada per la policial colonial turca. Actualment viu a Köln i és ciutadana de la república alemanya.


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada