dilluns, 19 de desembre del 2016

Assassinat l'ambaixador rus a TurquiaL'atacant s'havia infiltrat entre els guàrdies del diplomàtic. Ha actuat en directe mentre feia el discurs. La seva facilitat per a arribar tant a prop d'Andrei Karlov és un signe de la connivència d'elements policials que havien de protegir el diplomàtic o, fins i tot, del propi govern. L'assassí ha estat "neutralitzat" però aquest eufemisme policial no indica si ha estat mort o fet pres.

Després de disparar tres trets a la nuca, l'atacant ha cridat "Al·là akbar*. No oblidem Síria, no oblidem Alep" diverses vegades. Rússia ha bombardejat amb intensitat els rebels opositors pro turcs d'Alep est, de majoria sunnita, els darrers mesos fins a destruir aquesta part de la ciutat.

Karlov s'ha anat desagnant al terra mentre l'atacant ha continuat a l'edifici. Una vegada traslladat a l'hospital l'agència de notícies russa RIA ha confirmat la seva mort al mateix. Ankara és una ciutat hiper militaritzada i amb alta presència policial, oficial i dels serveis secrets. Tot plegat fa gairebé impossible realitzar un magnicidi com el d'avui sense un alt grau de col·laboració de les esferes del poder.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada