dilluns, 5 de desembre del 2016

Un ex militar canadenc, Voluntari d'YPG, detingut pel govern kurd de l'Iraq


Michael Kennedy, de 32 anys, era a Sulaymaniyah, de retorn al Canadà per a celebrar el Nadal, quan va ser detingut per les autoritats kurdes iraquianes, va dir la seva mare Kay Kennedy. "Tot el que sé és que ell ha estat arrestat i està a Erbil (...) Ell va dir que ningú sap les raons."

El veterà militar canadenc ha passat els últims sis mesos lluitant al costat de les forces kurdes contra l'Estat Islàmic (Islamic State, IS). El germà de Michael, Kevin Kennedy, va finir per una bomba a l'Afganistan el 8 d'abril del 2007.

Kennedy ha combatut a les files de les Yekîneyên Parastinê Gel (Unitats de Defensa Popular, YPG), la seva visa era vàlida fins al gener. Dilluns, li va dir a la seva mare que tornava a casa a través d'Sulaymaniyah, Dubai i Toronto.

Va lluitar iniciament a Rojava, al nord de Síria i fa aproximadament un mes, va creuar a l'Iraq i ha estat lluitant entorn Shengal. "Llavors es va decidir: 'Després de sis mesos allà, mare, que és hora que torni a casa, estic esgotat'", va dir a la seva mare, qui va afegir que li havia dit: "Jo seré a casa per Nadal, mare."


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada