divendres, 2 de desembre de 2016

Cemil Bayik (KCK): el PKK lluita per la llibertat dels pobles per aquesta raó molts sectors europeus el recolzen


El co-president de la Koma Civakên Kurdistan (Confederació de Comunitats Kurdistan, KCK) , Cemil Bayik, va realitzar declaracions per Sterk TV, recollides per l'agència ANF, en què va cridar al poble kurd a tallar tots els llaços amb l'Estat turc. El co-president de KCK va alertar que la Unió Europea i l'OTAN "no han de ser enganyats pel xantatge de Turquia sobre els refugiats (...) "el govern de l'AKP està avançant cap a feixisme a Turquia amb el suport de l'MHP".

"L'MHP representa el nacionalisme i l'AKP representa suposadament la religió. Aquestes dues parts es van unir i han format la base del feixisme. Ells volen fer una nova constitució sobre aquesta base i perquè el feixisme sigui permanent. Aquest objectiu requereix una guerra contra les forces democràtiques, que principalment són els kurds que que representen la democràcia ".

El també dirigent del Partiya Karkerên Kurdistan (Partit dels Treballadors del Kurdistan, PKK)a més va recordar al president de l'Associació de Drets Humans Tahir Elçi, assassinat el 28 de novembre de 2015. D'acord amb Bayik, el defensor de drets humans va ser mort "deliberadament amb l'objectiu de silenciar" els que denuncien l'Estat turc i aprofundir "una guerra bruta a la regió kurda".

Bayik va comentar la decisió de tribunals a Alemanya i Bèlgica que no defineixen el PKK com una organització terrorista i va explicar que "el poble kurd mai ha lliurat una lluita contra Europa (...) un moviment que lliura una lluita per la llibertat dels pobles per aquesta raó molts sectors europeus ho recolzen."

El representant de KCK també es va referir als atacs de l'Exèrcit turc contra Al Bab, ciutat del nord de Síria: "El seu objectiu no és el'Estat Islàmic, sinó les forces democràtiques. Estan provant de neutralitzar els kurds i obstaculitzar l'avanç de la democràcia ". Bayik va denunciar que "Turquia està ajudant a l'IS".

Sobre l'elecció de Donald Trump com a president dels Estats Units, Bayik va indicar que esperen que el mandatari electe apliqui una política a favor dels pobles i la humanitat. "Hi ha una gran guerra a l'Orient Mitjà i s'estan formant nous equilibris. Els Estats Units, Rússia i altres forces estan involucrats en aquesta batalla. El Kurdistan és la columna vertebral de l'Orient Mitjà. Tota política a l'Orient Mitjà té una influència sobre els kurds i el PKK, i a l'inrevès ", va explicar.

"Esperem que els Estats Units tingui als kurds en compte per a la seva política d'Orient Mitjà. Crec que els Estats Units han de veure la injustícia, l'atrocitat i la política genocida contra els kurds i la lluita dels kurds contra aquesta agressió. I així estaran més a prop dels kurds i del PKK ".

Finalment, Bayik va donar per impossible viure dins de l'estat turc: "La nostra gent no ha de viure més a l'Estat turc més i ha de tallar tots els seus llaços amb aquest sistema."

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada