dissabte, 10 de desembre del 2016

Les SDF anuncien l'inici de la 2a fase de l'Ira de l'Eufrates


Les Syrian Democratic Forces (Forces Democràtiques de Síria, DF) han anunciat avui, en roda de premsa, l'inici de la segona fase de la campanya militar Ira de l'Eufrates. Anomenada Euphrates Wrath en llengua anglesa, i Xezeba Firatê en llengua kurd, l'ofensiva ha aconseguit situar-se a uns 30 quilòmetres d'ar Raqqà. Reunió de comandants de les SDF a Hasakah, 10.12.2016

 Markadah, al-Sokeri i al-Taqba

Ahir a al-Hasakah, els comandants de les diferents milícies integrades a les SDF van acordar els detalls de la nova fase. Amb la caiguda de Tall Saman, el 17 de novembre, les Forces Democràtiques de Síria (SDF) van posar fi a la primera fase de l'ofensiva. Els atacs turcs i de l'FSA a l'oest de Manbij i nord d'al Bab van aconsellar no continuar l'avanç sobre ar-Raqqà. La població d'al-Sokeri serà el primer escull per avançar. Els objectius són, ara, la presa d'al-Taqba i la població de Markadah segons el portaveu de les SDF, el turcman Telal Silo. Aquesta darrera és l'última ciutat en mans de l'Estat Islàmic a la província d'Al Hasakah. La primera és una infraestructura situada a 50 quilòmetres al nord-oest d'ar Raqqà. L'objectiu, doncs, és aïllar la part oest de la regió nord d'ar-Raqqà tot isolant la ciutat pel nord i avançar, alhora, cap a Deir ez Zor.

 Situació de la presa de Taqba, anunciada com a principal objectiuLa roda de premsa d'avui ha escenificat el suport dels caps tribals àrabs locals Jihan Sheikh Ahmad, YPJ, nadiua d'ar-raqqà, ha anunciat la segona fase

Un miler de nous milicians a les SDF

Les SDF han anunciat la incorporació d'un miler de combatents àrabs a la campanya. Els nous voluntaris s'han estat entrenant les darreres setmanes. El coronel nord-americà John Dorrian, responsable dels bombardeigs de la coalició internacional , ha assegurat que, només el darrer mes, han llençat 300 atacs aeris contra posicions integristes a la zona. Els EUA han anunciat, també avui, la incorporació de 203 militars més a la campanya de les SDF. D'aquests manera són ja 500 els militars dels EUA desplegats al nord de Síria.


Mig miler en formació

Des de l'inici de l'Ira de l'Eufrates, el 6 de novembre, les SDF han expulsat l'Estat Islàmic de 560 km2 i han matat 185 fonamentalistes. Prenen part en la campanya les Unitats de Defensa Populat (YPG), Unitats de Defensa de Dones (YPJ), Consell Militar Siríac (MFS), Batalló de Revolucionaris d'ar-Raqqà i Brigada Revolucionària de Tell Abyad. La portaveu de les SDF Jehan Sheikh Amad, ha augmentat a 700 els quilòmetres quadrats conquerits en la campanya i que, a més del miler de nous membres hi ha mig miler actualment formant-se. Es tracta de civils militaritzats de Deir ez Zor i la pròpia ar-Raqqà.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada