divendres, 23 de desembre del 2016

El PDKI homenatja a les Forces Peshmerga kurdo-iranianesEl 17 de desembre de 1945 el Partit Democràtic del Kurdistan de l'Iran (PDKI) fundava les Forces Peshmerga. El primer partit polític kurd modern desenvolupava una ala armada seguint el criteri que qualsevol kurd desarmat és un kurd mort. Setanta un anys després, a l'exili iraquià, el PDKI va commemorar els i les Voluntaris/es peshmerga de l'actualitat.


La formació de Mustafà Hijri va condemnar els recents atemptats contra la seva organització germana, el KDP-I. El PDKI ja havia emés un comunicat acusant al govern iranià dels actes terroristes que van matar set kurds pel fet de ser kurds i no voler deixar de ser-ho.

L'acte va comptar amb el reconeixement de nous Voluntaris recentment graduats i va acabar amb la dansa tradicional kurda, govend. Les paraules del dirigent del partit, Dr. Ghassemlou, van ser recordades: "Una nació que anhela ser lliure ha d'estar preparada per a fer els sacrificis necessaris per a aconseguir el seu objectiu". Ghassemblou fou assassinat per agents terroristes del govern islamista iranià l'any 1989. 


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada