dilluns, 19 de desembre del 2016

Les SDF arriben a l'Eufrates i tanquen en una bossa 54 localitats de l'ISLes Forces Democràtiques de Síria (SDF) van conquerir ahir les set poblacions que les separaven del riu Eufrates. Khazum, Mazra at Tiyasa, Hasan Kaji, Kherbat Tawi i Muhammad ash Shaykh són ara sota control de les milícies aliades assíries, àrabs, kurdes i turcmanes. La situació a Bi'r Hammud al Yusuf i Abu as Sakhrah és confusa. Vint-i-set integristes i tres milicians de les SDF han mort en els combats les darreres 24 hores.

Amb aquest operatiu les SDF han trencat la continuïtat territorial de la zona sota control de l'Estat islàmic al nord-oest de Raqqà. Al nord de les poblacions conquerides queden ara 54 localitats, en mans dels integristes però aïllades. Pel nord i l'est estan envoltades per les SDF i al sud tenen el riu Eufrates. Només una operació amfíbia des d'Abu Hasan o Shubat Maskanah podria enviar-hi reforços. Donades les condicions climàtiques, de ple hivern, aquesta és ara mateix poc viable.

La comandància de les SDF estudia ara si avançar cap al nord i esclafar la bossa creada o bé ignorar-la i continuar cap al sud. Ar Raqqà està a menys de 30 quiòmetres.


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada