dimarts, 13 de desembre del 2016

Jinwar: el poble de les dones lliures a Rojava


A Rojava, Kurdistan sirià (nord de Síria), el Comitè de Construcció del Poble de Dones Lliures del Kongra Star ha començat a un construir un poble de dones anomenat Jinwar, fundat per a combatre la violència de gènere.
Mentre les dones, que van crear la revolució a Rojava, continuen construint les seves vides i continuen amb els seus treballs arreu. S'ha començat a construir un poble prop de la ciutat de Dirbêsiyê al cantó de Cizîrê.


El poble de dones, anomenat Jinwar, ha començat a ser construït només gràcies a la solidaritat de les dones. Les obres d'infraestructura del poble, que és una alternativa a la violència contra les dones, continuen. Al febrer, seran construïdes cases de tova segons els principis de la vida ecològica. Els detalls del projecte encara no estan concretats. El Comitè de Construcció del Poble de Dones Lliures del Kongra Star va realitzar una declaració de premsa mentre diverses dones feien planters. Heval Rumet, de l'Acadèmia de Jineologia (Ciència de la Dona), va commemorar a les germanes Mirabal* en ocasió del dia 25 de Novembre (Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència Contra la Dona) i va declarar que posarien en pràctica el projecte per combatre la violència de gènere.

Heval, que va assenyalar que les dones s'han enfrontat a un genocidi, va dir: "La ideologia de gènere eleva als homes com a elements potencials per assassinar a les dones. La vida de cada dona sense autovoluntad, autoconsciència, autoorganització i autodefensa està en perill. Aquelles dones, a las que la seva integritat física no perilla, s'han enfrontat a una llengua, una cultura, uns sentiments, uns pensaments i unes tasques que les han estat robant i assassinant. En aquest sentit, enfrontar-se al genocidi de dones requereix d'una organització multilateral i treballar amb amor. Els projectes i lluites requereixen assegurar-se que el nom de la dona no es refereixi a la mort, sinó a la nostra cultura de vida igualitària de nou ".

Heval va emfatitzar que continuarien desenvolupant amb gran asserció i creença espais per a les dones lliures, sota les directrius de la Jineologia. Va expressar que havien plantat llavors per totes les dones assassinades o assaltades.

Més fotografies a l'article original en anglès.
Traducció: Cristina Torrent

* Germanes dominicanes assassinades per oposar-se a la dictadura de Rafael Trujillo. La seva execució, el 25 de novembre de 1960, fou escollida per l'ONU com a Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència Contra la Dona. (NdT) Trujillo fou assassinat sis mesos després.


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada