dilluns, 12 de desembre del 2016

Els partits islàmics del Kurdistan iraquià exploren una aliança

"Volem trobar-nos tots els partits i personalitats i estar preparats per a la següent fase, per millorar la situació de la gent i del país i jugar el nostre paper amb més força. Tenim diferències, però no volem repetir els errors d'altres aliances islàmiques del passat. Volem estudiar l'experiència d'altres aliances islàmiques del món i aprendre'n." Així s'expressa Khalil Ibrahim de la Unió Islàmica del Kurdistan (KIU, Yekgirtoyi İslami Kurdistan), una de les tres forces parlamentàries islamistes del Kurdistan iraquià.

L'eco de les seves paraules és respost pel Moviment Islàmic del Kurdistan (IMK). Segons Kamil Mahmoud: "Les propostes de la KIU i les nostres són properes, similars a les del treball islàmic (...) Tot és negcoiable, però creiem que és massa aviat per a parlar d'una fusió completa si volem mantenir les nostres bases populars i característiques especials, però ja hem començat a treballar en comú. Nosaltres i la KIU creiem de debò que hauria d'haver-hi una llista islàmica a les properes eleccions".

Segons Rudaw, el més escèptic és el  Kurdistan Islamic Group (KIG, el més radical dels tres partits parlamentaris. Shwan Rabar, del Komal, nom en kurd del KIG, afirma que "la unitat dels partits islàmics és gairebé impossible però el treball en comú ja és important en si mateix."

El moviment Gasha, extraparlamentari, va obtenir 16.000 vots a les darreres eleccions. No s'ha expressat sobre el procés que podria posar en comú les forces islamistes. Actualment sumen 17 escons i la KIU aposta per aconseguir-ne 25 en una llista conjunta.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada