dimarts, 20 de desembre del 2016

Karayilan (PKK): ens cal la unitat nacional dels kurds, ara, com una necessitat absoluta

El membre del Comitè Executiu del PKK ha donat suport a la proposta de la Confederació de Comunitats del Kurdistan. La KCK va demanar, la setmana passada, un Congrés Nacional Kurd per a determinar posicions conjuntes i servir com a base de diàleg.

Unitat nacional kurda, una prioritat pel PKK

"Sense dubte, hi haurà una reestructuració en la regió després de la guerra a l'Orient Mitjà. Cap lloc romandrà igual. I els kurds han aconseguit possibilitats i oportunitats importants. De ben segur, ell poble kurd necessita un enfocament d'unitat nacional, per a poder transformar aquestes oportunitats i possibilitats en un fonament per a poder viure lliurement en aquestes terres, de la mateixa manera que els pobles veïns. Ja n'hi ha prou! Els kurds haurien de tenir una estratègia comuna ara. Hem de posar fi a aquesta fragmentació. Ningú ha de dir "Podem aconseguir alguns resultats en algunes parts sense crear, alhora, una unitat nacional". Això no passarà. Hores d'ara, els enemics del poble kurd han fet de la destrucció de la unitat dels kurds, la seva estratègia central; desenvolupant la dissidència i creant un conflicte intern. Nosaltres, com a polítics kurds i forces patriòtiques del poble kurd no hem de caure en això."

Murat Karayilan, a les bases de la guerrilla del PKK a les muntanyes de Qandil

Turquia i l'Iran com a exemple

Karayilan veu, en els estats veïns, exemples paradoxals. "Turquia i l'Iran, per exemple, estan a punt d'entrar en una guerra pels conflictes a la regió, però d'altra banda els ministres d'Exteriors dels dos estats es fan nou trucades telefòniques cada dia. Aquesta és l'era de la informació i la comunicació. Això és cert. Però també és una època de diàleg. "

Sobre el format, el dirigent del PKK es mostra obert a explorar diferents vies: "Pot ser un congrés, pot ser una conferència, o pot ser una plataforma més estreta i més urgent - d'alguna manera, una iniciativa que reflecteixi la postura nacional que ha de desenvolupar el poble kurd (...) estem en un moment de necessitat de la unitat, com una necessitat absoluta. Em sembla útil posar un fort èmfasi en això."

Öcalan amenaçat

A part dels conceptes ideològics, Karayilan ha volgut advertir de la situació actual. Els serveis d'inteligència del PKK han observat que existeix un debat a les forces turques sobre la possibilitat d'assassinar al fundador del partit. Abdullah Öcalan 'Apo' es troba empresonat per l'estat turc a Imrali desde 1999. Si fos assassinat "això seria desastrós per a tota Turquia".


El Batalló dels Immortals

De fet, el misteriós Batalló dels Immortals, emergiria en el cas de que Apo fos víctima d'un nou complot d'Ankara. "El Batalló de immortals, que s'han organitzat per a aquest tipus de situacions, entraria en acció. El Batalló dels Immortals és un tipus de cèl·lula dorment, amb forces sempres disposades a accions de sacrifici. Es podria dir que són els "guàrdies dels guàrdies", una organització amb un nivell més alt de concentració. El concepte d'aquest batalló és "per destruir a tots els polítics i líders involucrats en la decisió d'atacar al líder Apo". Ningú ha de pensar "Ells no poden fer-ho". No creieu que si quatre guàrdies ataquen alhora a un líder que parla a una multitud o a un comboi aconseguirien el seu objectiu?".

Öcalan i la seva importancia

Aquesta força d'elit entraria en acció en la mesura en que la vida d'Öcalan estigués en perill. Karayilan descriu la importància del dirigent kurd: "ha dut al poble del Kurdistan a aquesta etapa de la seva història. Amb la seva ideologia, pensament i lluita, ell va portar la societat kurda des de la vora de la destrucció a ser una societat combativa i modernitzada. Ell és un líder modern i un filòsof. Ha escrit prop de 200 llibres. La seva vida, lluita i filosofia han inspirat profundament a centenars de milers de joves kurds."

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada