dimecres, 7 de desembre del 2016

La cooperativa de Kasrek, a Rojava, exemple d'una altra economia possibleA la localitat de Kasrek, a Dirbêsiyê [Derbesiye / A-Darbasiyah], una societat cooperativa de 4.000 membres s'ha posat a treballar en els seus projectes econòmics, agrícoles i ramaders que impulsaran l'economia comunitària a la regió.

Després d'una sèrie de reunions del organitzades pel Consell Econòmic en l'àrea de Dirbêsiyê, es va formar una nova cooperativa a la localitat de Kasrek, situada a 50 km al sud de la ciutat de Dirbêsiyê.

Aquesta cooperativa compta actualment amb quatre mil membres, 500 de Tell Temir, 500 de la zona d'Zirkan, 300 membres de les famílies de la zona de Dirbêsiyê (Tell Temir / vaig girar Xurma). Cada membre va participar amb la quantitat de $ 100 per acció.

Desenvolupament econòmic comunitari i creació d'ocupació com a base de la cooperació

L'objectiu de la Societat Cooperativa Kasrek és el desenvolupament de l'economia comunitària, per a  elevar l'esperit de cooperació en el treball entre les persones de la regió, a més de proporcionar oportunitats de treball. Les persones que treballen i supervisen el projecte són els propis membres.

La cooperativa inclou set projectes agrícoles i ramaders en una àrea de 37.000 acres, un 15.000 hectàrees. El pla de la Societat Cooperativa de Kasrek inclou 7 projectes distribuïts en vuit anys; són projectes agrícoles i ramaders.

5.000 acres de terra (2.000 hectàrees) van ser assignats per al blat, i ja ho han començat a plantar; 3.000 acres (1.200 ha) per al comí. En termes de fesols, s'han assignat 2.000 acres (800 ha) per als cigrons i 1.000 acres (400 ha) per a les llenties. També s'assignarà una secció de terra per l'ordi.

25 acres han estat assignats per a hivernacles i verdures, com tomàquets i cogombres. 35 acres per a cultius de tardor com cebes, all, raves, enciam, espinacs, col, pastanagues, julivert i bleda. 110 acres per al blat de moro com a farratge per al bestiar i 300 acres per als arbres que donen fruits, com les oliveres. La sembra d'arbres començarà al novembre de 2016.

Ramaderia i medicines


Per assegurar la productivitat, la cooperativa va comprar quatre recol·lectores, quatre tractors i dues petroliers per al transport de combustible dièsel, així com dos camions i un petit autobús per transportar als / les treballadors / es.

La cooperativa segueix treballant en l'obertura d'una farmàcia agrícola que pertany a la cooperativa, per obtenir medicaments i subministraments per als cultius.

Quant als projectes ramaders, s'han comprat 1.000 ovelles i s'han assignat 400 hectàrees per a la cria d'ovelles i estables. També s'ha obert una clínica veterinària a la cooperativa per vigilar i tractar el bestiar, i per obtenir medicina i equip mèdic especial per al mateix.

Els futurs projectes de la cooperativa de criar vaques i abelles i obrir una fàbrica de làctics.

Segons els coordinadors de la Kasrek Cooperative Society, està planejant obrir una fàbrica de productes lactis, criar vaques i abelles, així com augmentar el nombre d'ovelles a la cooperativa per incloure 10.000 caps.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada