dimecres, 14 de desembre del 2016

Els paramilitars xiïtes amenacen, ara, als kurds de l'Iraq

El fundador i dirigent d'Asaib Ahl al-Haq, el principal grup paramilitar xiïta iraquià finançat i armat per l'Iran ha realitzat avui desafortunades paraules de clar to xovinista. Segons Qais al-Khazali: "el principal problema que afrontarà l'Iraq, després de la guerra contra l'Estat Islàmic, és el problema kurd i específicament el senyor Masud Barzani". Khazali dóna a entendre que els kurds no formen part del poble iraquià i són un agent extern "problemàtic".

La resposta del govern kurd ha estat immediata. Omed Sabah, portaveu de la Presidència de la Regió del Kurdistan ha afirmat:

"No és la primera vegada que Khazli fa aquestes amenaces contra el poble del Kurdistan. Esperem que afirmacions d'aquest tipus siguin només l'opinió d'aquest individu i el seu grup. Creiem que representa a al-Hashd al-Shaabi. Fem una crida a la direcció d'al-Hashd al-Shaabi a clarificar la posició d'al-Khazali."

Segons el portaveu kurd "Aquells que tinguin la intenció d'ocupar la terra del poble del Kurdistan no se'n sortiran. Khazali, i els qui com ell pensen, volen amenaçar al Kurdistan...no els hi permetrem matar brutalment a la gent que hi ha al Kurdistan, basant-se en la seva identitat o perseguint-los per la fe." Sabah ha afirmat que "els qui amenacen el Kurdistan tindran el mateix destí que l'Estat Islàmic".
Hashd al-Shaabi s'ha vist enfortida per l'enorme suport iranià i la col·laboració en la campanya sobre Mossul i Tell Afar. En aquest marc, els paramilitars iraquians ja han afirmat que, una vegada caigui Mossul, entraran dins de territori sirià per a ajudar el règim xiïta dels Àssad. Això significaria encendre, encara més, la pólvora de la guerra siriana on la majoria de població sunnita detesta els fanàtics religiosos d'Hashd.


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada