divendres, 9 de desembre del 2016

Zarok TV torna a emetre a condició d'incloure àmplia programació en turc

El canal infantil de televisió en llengua kurda ha hagut d'acceptar les condicions d'Erdogan per a poder emetre. Aquestes han estat, fonamentalment, d'emetre un 40 % de la seva programació en llengua turca. Mentre tots els canals televisius utilitzen en turc, Zarok era l'únic en fer servir la llengua kurda, minoritzada a Turquia. La segona condició d'Ankara és encara més kafkiana, literalment "reflectir la cultura turca". Imperialisme colonial turc sense matissos.

Zarok TV foun una de les diverses víctimes d'un nou pas cap a l'eliminació de la minoria kurda de Turquia. Les altres víctimes de la deriva autoritària d'Erdogan són Van TV, Denge TV, Azadi TV o Hayatın Sesi Dahil 12 TV. Türksat les va bloquejar el mes de setembre. En total el decret presidencial d'Erdogan, afectà 12 canals de televisió.

Zarok TV, entre d'altres, emitia les sèries dels barrufets o Bob Esponja. La persecució d'aquest material audiovisual, pel sol fet, d'estar en kurd, mostra el deliri imperialista, colonial, de l'actual estat d'Erdogan.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada