dimecres, 28 de desembre del 2016

En marxa 13 noves cooperatives agrícoles a Rojava


El Consell Econòmic i el Consell Econòmic de les Dones de Kongreya Star de la ciutat de Girkê Legê (Al Muabbada), ha fet una campanya per formar cooperatives agràries per a la nova estació. La campanya consisteix en la formació de tretze noves societats cooperatives.

En col·laboració amb el Consell Agrícola i Ramader de la ciutat s'han començat a dur a terme una sèrie de trobades amb la gent de la ciutat i els pobles del voltant per començar amb els preparatius.

Fins al moment s'han dut a terme tres trobades: a Girkê Legê, a Jel Agha i al poble d'Alya, en les que s'han format un total de sis societats cooperatives agràries. En la reunió de Girkê Legê, la qual va tenir una gran participació ciutadana, el coordinador del Moviment per una Societat Democràtica (Tev-Dem), Adnan Ibrahim, va parlar sobre la importància de les societats cooperatives en la promoció i el desenvolupament de l'economia i la cultura de la cooperació en el treball.

Durant la trobada, Shivan Deli, el coordinador del Centre d'Agricultura i Bestiar de Girkê Legê, va llegir el "Com funcionen les cooperatives de Rojava" del Navenda Geskirina Abori-Rojava (pots llegir-lo aquí en anglès). En la trobada es van formar dues cooperatives agrícoles amb 40 membres per cooperativa i es va triar un cos administratiu per a cadascuna d'elles.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada