divendres, 30 de desembre del 2016

Declaració final de l'Assemblea Constituent de la Síria Federal


La conferència va avaluar del procés actual i la situació a Síria.  Principalment:
- l'ocupació turca del nord de Síria i en especial de Jarablus,
- la voluntat turca d'ocupació d'Al Bab,
- les amenaces contra Manbij i Efrîn,
- els canvis que aquests moviments estan causant en la demografia de la regió i els atacs a la població civil.

Es va acordar que la invasió de territori sirià de Turquia ha ser combatut per la població siriana. Els participants de la conferència també van discutir els desenvolupaments militars a Alep i Palmira, els canvis en l'equilibri de poder i els consegüents efectes d'aquests canvis en el procés que s'apropa

D'acord amb la declaració final, els participants van cridar l'atenció sobre la importància d'un alto el foc a Síria, i han posat èmfasi que tots els elements clau han de seure al voltant d'una taula conjunta per a la resolució de la crisi de Síria amb l'objectiu d'una solució. Es va explicitar la voluntat que no es repeteixi el mateix final que en els dos intents previs fallits.

La membre de l'Assemblea Constituent Elizabeth Koreyî va indicar que també es van avaluar els avenços aconseguits per les Forces Democràtiques de Síria (SDF)  durant l'operació per alliberar Raqqà. "Després d'això, es va llegir l'informe del Consell Executiu. Totes les activitats dels comitès fins a la data van ser avaluats a l'informe. Els articles del Contracte Social entre els punts principals de l'agenda es van avaluar per separat i es van fer els canvis necessaris en alguns articles.

L'Assemblea Constituent va compartir el document polític establert per a la resolució de la crisi a Síria. L'Assemblea va declarar que la Federació de Síria del Nord era una part de la Síria Democràtica Federal. Es va determinar el Sistema Federal com la solució democràtica per al futur de Síria, definint-lo com un sistema per garantir una sortida de la crisi actual i per evitar el col·lapse social. A més es va subratllar que l'experiència de l'administració, que hem aconseguit des de la Revolució del 19 de Juliol, s'ha produït amb la participació de tots els pobles i això ha plantejat un exemple per a tota Síria.

L'Assemblea Constituent de la Síria Federal s'ha celebrat entre el 27 i el 29 de desembre de 201, amb la participació de 165 delegats/des, a Rimelan, Rojava. L'Assemblea fou proclamada el 17 de març de 2016.
0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada