dijous, 29 de desembre del 2016

Rojava cau del nom del nou Contracte Social

La segona reunió de l'Assemblea Constituent del Sistema Democràtic Federal de Síria va iniciar-se el 27 de desembre a Rimelan/Rmelan (Rojava, Kurdistan sirià). Trenta partits polítics i organitzacions civils hi prenen part. 


Els i les delegats/des discuteixen, a porta tancada, un document polític i un nou Contracte Social que substitueixi el vigent, fins ara, a Rojava. Les organitzacions presents van explicitar el seu suport a les Yekîneyên Parastinê Gel (Unitats de Defensa Popular, YPG) i Yekîneyên Parastinê yên Jinê (Unitats de Defensa de Dones, YPJ) en l'inici de la trobada que continua avui per tercer dia. També es van reunir amb els comandants Rêdûr Xelil (YPG) i Nesrîn Abdullah (YPJ). Entre els intervinents van parlar Welîde Botî, del feminista Kongreya Star o Salih Gedo, del Partit Democràtic d'Esquerra de Síria.
Un dels primers acords, votat ahir, fou substituir el terme "Rojava" pel de "Nord de Síria" en el nou Contracte Social per a referir-se al marc geogràfic que abasta. Luqman Ehme ho va confirmar ahir a Kurdistan 24 tot i no fer-se oficial.
"La denominació Sistema Federal Democràtic de Rojava-Nord de Síria va ser canviat pel de Sistema Federal Democràtic del Nord de Síria després de llargues discussions entre els grups del nord de Síria, encara que moltes parts van rebutjar aquest canvi. He rebutjat el canvi de nom, però una aclaparadora majoria va votar en l'eliminació de la paraula kurda del nom, ja que el projecte al Nord de Síria es basa en la igualtat de totes les faccions ètniques i religioses".

Ehme va dir que el pla és unir-se a les províncies àrabs, principalment d'ar Raqqà i Deir ez-Zor, al nord de Síria.
En finalitzar l'assemblea es presentaran les conclusions en una roda de premsa.
Les organitzacions i partits han donat suport a les YPG i YPJ

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada