diumenge, 7 de juliol del 2024

L'Iran condemnat a mort a la sindicalista kurda Sharifeh Mohammadi del partit d'esquera kurda Komala

L'Iran ha condemnat a mort a la sindicalista kurda Sharifeh Mohammadi, de Komala, mare d'un nen de 9 anys i que ja ha estat torturada a la presó. L'activista social i laboral Sharifeh Mohammadi ha estat condemnada a mort per l'Iran, fet que va provocar una condemna pública generalitzada, va informar dijous la BBC Persian.

Segons informes no oficials, una de les acusacions contra Mohammadi va ser la seva pertinença al "Comitè de coordinació per a l'establiment d'organitzacions laborals", va assenyalar BBC Persian. No obstant això, els informes van destacar que fa anys que no n'és membre. Els tribunals iranians van acusar Mohammadi de "rebel·lió armada contra l'estat" i que la prova principal era la seva pertinença a l'organització obrera. A més, l'Iran la va acusar de ser membre d'un partit separatista kurd prohibit.
Mohammadi va ser arrestada el desembre del 2023 com a part de la campanya de l'Iran per extirpar la dissidència pública, i el règim ha executat, sobretot, almenys 22 dones durant l'últim any, va informar Iran International. L'ONU ha demanat que s'acabi la "horrible onada d'execucions". Com a resultat de la decisió de l'estat, els activistes s'han compromès a iniciar una vaga de fam davant del Tribunal Revolucionari de Rasht fins que la sentència sigui revocada. L'activista Farhad Meysami, va declarar: "Si voleu executar Mohammadi, caveu dues tombes". Meysami és empresonat des de 2018 pel règim teocràtic islàmic.

El 10 de juliol fins a 55 presos polítics d'Evin s'han declarat en vaga de fam en protesta per la condemna a mort sobre Mohammadi: "Aquesta no és només la condemna a mort de Sharifa, sinó la condemna a mort de tots "nosaltres" activistes laborals, polítics, civils, de drets humans i de dones".

https://t.co/J5RUXP6rqfPetició en línia per aturar l'assassinat de Sharifeh Mohammadi

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada