dijous, 4 de juliol del 2024

Un tribunal turc condemna a 6 anys 8 periodistes kurds

 El 4t Tribunal de Delictes Greus d'Ankara va condemnar vuit periodistes acusats de pertinença a una organització terrorista com a part d'un judici massiu a 11 periodistes empleats per l'agència de notícies prokurdes Mezopotamya i JİNNEWS. Queden lliures pendents d'apel·lació. Els altres tres periodistes van ser absolts.


"Les autoritats turques van acusar un grup de periodistes kurds de pertinença a una organització terrorista mentre no presentaven proves sòlides per avalar les seves acusacions i, tanmateix, van declarar culpables a vuit d'ells", va dir Özgür Öğret, representant del CPJ a Turquia. "Les autoritats no haurien de lluitar contra les crides dels periodistes i han de deixar de presentar càrrecs sense fonament de terrorisme contra membres dels mitjans".


El tribunal va trobar l'editor de Mezopotamya Diren Yurtsever; Els periodistes de Mezopotamya Berivan Altan, Deniz Nazlım, Emrullah Acar, Hakan Yalçın, Salman Güzelyüz i Zemo Ağgöz Yiğitsoy, i el periodista autònom Öznur Değer culpables de ser membres de l'il·legal Partit dels Treballadors Kurds (PKK), una organització terrorista dissenyada per Turquia. Cap dels periodistes va assistir a l'audiència i, en canvi, van estar representats pels seus advocats.


El tribunal va absoldre el periodista de Mezopotamya Ceylan Şahinli, el periodista de JİNNEWS Ümmü Habibe Eren i l'ex intern d'informes de Mezopotamya Mehmet Günhan.


Les autoritats van detenir els 11 periodistes l'octubre de 2022 i els van acusar el febrer de 2023. El CPJ va enviar un correu electrònic a la fiscalia en cap d'Ankara per demanar-li comentaris, però no va rebre resposta immediata.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada