dijous, 27 d’abril del 2017

Declaració del PKK arran dels atacs aeris turcs a Síria i l’Iraq

Després d'enfrontar-se a un ‘No' dels pobles de Turquia en el referèndum del 16 d'abril, la dictadura feixista de l’AKP-MHP* va dur a terme atacs aeris en un lloc sagrat pel nostre poble, a Shengal, i a Rojava, avantguarda i la fortalesa de la resistència contra el feixisme de l’IS**. La nit del 24 d'abril va colpejar les posicions d’YBS i HPG i la seu YPG-YPJ amb avions de guerra.

Per començar
, commemorem a tots els martiritzats en aquest atac feixista salvatge, i declarem que seran venjats i els assassins feixistes rebran represàlies.

De fet, els funcionaris feixistes de l'AKP van declarar que l'atac en qüestió es va dur a terme dins el coneixement dels EUA, la Unió Europea, Rússia i el PDK. Si aquest és el cas
, fem una crida a totes les parts relacionades a adoptar una postura clara i declarar al costat de qui són? si amb la dictadura feixista de Tayyip Erdoğan-Devlet Bahçeli o la Turquia democràtica i el Kurdistan lliure. Són al costat del terror i massacres de la dictadura feixista de l’AKP-MHP o la lluita democràtica dels pobles. Són al costat d’al Qaida i l’IS, o de la llibertat i la democràcia kurda, de la lluita del poble contra to tipus de sistema genocida feixista? Ja no és possible quedar-se al mig i jugar a tots dos costats.

L'objectiu de l'atac del feixisme de l’AKP-MHP a Shengal i Qereçox és força obvi. L'atac es va dur a terme el 24 d'abril, en el 102º aniversari del genocidi armeni i per tant pretén continuar i finalitzar el genocidi iniciat per l’administració de la Unió i Progrés (Ittihat ve Terakki). L’atac es va produir després del rebuig, per part dels pobles de Turquia, de la dictadura de Tayyip Erdoğan-Devlet Bahçeli en el referèndum del 16 d'abril i, per tant, té per objecte ocultar aquest resultat, cridar l'atenció cap a l’exterior i aixafar el desenvolupament del moviment popular antifeixista mitjançant la creació d'un ambient de guerra. L'atac es va dur a terme en un moment en el que el feixisme de l’IS s'enfronta a una derrota total a ar-Raqqà i a Mossul, per tant, està destinat a protegir el feixisme de l’ IS i obstruir la seva derrota.
Aquest atac és una continuació dels del 3 d'agost i el 3 de març. Considerant-se a si mateixos com a guardians del món, els funcionaris de l'AKP diuen 'No permetrem que Shengal es converteixi en una segona Qandil'. Malgrat això, no són els dictadors feixistes de l’AKP, ans la gent de Shengal qui decidiran sobre Shengal. El poble de Shengal ja han deixat clar que volen viure lliurement sobre la base de l'autonomia democràtica. Avui en dia, els kurds yezidi reben l'atenció i el suport de la totalitat la humanitat. Per tant, el poble kurd i humanitat lliure mai perdonarà l'agressió feixista genocida en Shengal.
D'altra banda, l'atac a la Federació del Nord de Síria, va anar dirigit la seu de les YPG-YPJ a la zona del Kurdistan sirià (Rojava) de Qereçox. Les forces YPG-YPJ, víctimes en aquest atac, són un símbol de llibertat que estan consagrats al cor dels pobles kurd, sirià, de l’Orient Mitjà i de la humanitat lliure com a líders abnegats de la lluita contra el feixisme de l’IS els darrers quatre anys. S’han convertit en la llar de la llibertat comuna, d'homes i dones joves procedents de tot el món, -des d'Amèrica fins a Canadà, de la Gran Bretanya a Alemanya -per lluitar contra el feixisme de l’IS. Per aquesta raó, l'atac a la seu d’YPG-YPJ és un atac contra Rojava, contra la Síria Democràtica i la humanitat lliure. Aquestes forces no perdonaran l'atac del feixisme de l’AKP-MHP i van a derrotar-lo la mateixa manera que van derrotar l'atac de l’IS en Kobanê; mitjançant d'una lluita conjunta. Les forces d’YPG-YPJ i de la Síria Democràtica ara han assolit el dret a dur a terme tota resistència contra el feixisme d’AKP-MHP. Confiem que aquestes forces de la llibertat sabran prendre represàlies a l’atac del feixisme AKP-MHP i lluitar fins que hagin incapacitat a les forces feixistes invasores dur a terme atacs similars.

En aquest punt,
el PDK té una situació que cal seguir en atenció i ha de deixar clar el seu enfocament. Després de l'atac del feixisme d’AKP-MHP que també anar dirigit contra peshmergues, les declaracions en nom del PDK van argumentar que els atacs es van dur a terme arran de la presència del PKK, i que PKK ha d’abandonar Shengal. Òbviament no té cap sentit no dir-li a l’agressor cruel "Prou, no ho faci", però en canvi dir-li al bàndol perjudicat per l’atac: "Per què existeixes?, l'atac és producte de la teva existència". Això només es traduirà en l'enfortiment del cruel. D'altra banda, hom podria preguntar-se si l'administració del PDK, que va ser informada sobre l'atac per endavant, va aprovar l'atac del feixisme d’AKP-MHP a Shengal per tal d'instar a la retirada del PKK de Shengal. Aquesta pregunta requereix una resposta i explicació davant l'opinió pública.

Suposem que el feixisme d’AKP-MHP ataca la presència del PKK. Llavors, què significa la presència del PKK allà? Evidentment, és una expressió de l'existència kurda i la llibertat. El govern de l’AKP-MHP ja estableix clarament que els atacs contra el PKK estan dirigits contra l'existència kurda i la llibertat. En aquest cas, què significa la presència del PDK? On es troba exactament el PDK pel que fa a l'existència i la llibertat dels kurds?

És explícit que les declaracions fetes per l'AKP i el PDK després de l'atac salvatge contra Shengal i el Kurdistan sirià són una part de la guerra psicològica i aquestes volen trencar la voluntat del poble kurd i els seus aliats. No obstant això, el feixisme de l’AKP-MHP està duent a terme aquest atac en el moment més feble de la seva història. La dictadura de Tayyip Erdogan i Devlet Bahçeli s'aïlla en totes les àrees i han perdut força notablement. Després del referèndum del 16 d'abril dels pobles de Turquia volen que aquest govern feixista renunciï, i continuaran la seva resistència democràtica fins a la caiguda d'aquest govern. El poble kurd que ha aconseguit la unitat en tots els aspectes continuarà liderant la resistència.
Aquests atacs feixistes són salvatges, i la conseqüència d'una feblesa i un col·lapse significatiu. Per tant, les condicions per a la resistència contra el feixisme són més madures que mai en això. Sobre aquesta base, hem cridat al nostre poble, a les quatre parts del Kurdistan i a l'estranger, i a totes les organitzacions patriòtiques kurdes a unir-se i desenvolupar una lluita conjunta contra el feixisme de l’AKP-MHP, que també és la força que està al darrere del feixisme de l’IS. Cridem a tot el nostre poble, a totes les àrees, a sortir als carrers contra l'AKP-MHP i per enderrocar el feixisme.

Tothom ha de conèixer aquesta veritat:
els atacs del 24 d'abril de Shengal i al Kurdistan sirià que es van produir després de la invasió Jarablus-al-Bab concedeixen al PKK el dret a estar present i lluitar arreu en contra del feixisme de l'AKP-MHP. La gran atenció i sensibilitat manifestades pel PKK, fins ara, no han estat correspostes recíprocament i les potències internacionals no s’han aixecat en contra de les forces turques que han envaït de facto Síria i l'Iraq. A partir d'ara, les HPG i YJA-Star*** seran presents a tot arreu on ho considerin necessari, i ho faran lluitar contra l’IS i el feixisme de l’AKP-MHP en totes les zones. On sigui que hi hagi el feixisme, el PKK estarà allà, sempre unint-se a la resistència contra el feixisme en primera línia.
Sobre aquesta base, un cop més commemorem els màrtirs de Shengal i Qereçox amb respecte i gratitud, i cridem a tot el nostre poble i a la humanitat democràtica a unir-se al voltant de la resistència de Shengal i Rojava contra l’IS i el feixisme de l’AKP-MHP, i per millorar la lluita per un Orient Mitjà Democràtic i un Kurdistan lliure

Consell Executiu del Partiya Karkerên Kurdistan (PKK, Partit dels Treballadors del Kurdistan)

Notes del KurdisCat:
* AKP: Partit islamista i neo otomà dirigit per R.T. Erdogan: MHP: Partit neofeixista turc. Per les sigles en turc.
** IS: Estat Islàmic. Per les sigles en anglès.
*** HPG: Forces de Defensa Popular, milícia del PKK. YJA-Star. Unitats de Dones Lliures. Milícia femenina del PKK. Per les sigles en kurd.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada