dissabte, 15 d’abril del 2017

Opinió des del front: "l'operació a Tabqa pot continuar per una o dues setmanes més"

El coronel John Dorrian, portaveu d'operació Inherent Resolve ha resumit a la premsa la situació al camp de batalla de Tabqa."Les SDF continuen avançant en la neteja dels combatents de l'IS al territori i la proximitat de Tabqa. Havent aclarit el territori al nord de Raqqà, ara estan a punt de prendre posicions per permetre el seu assalt per alliberar la ciutat. A mesura que s'han netejat zones, s'han repel·lit un nombre significatiu d'atacs de l'IS. L'enemic lluita per frenar el seu avanç. En les últimes 24 hores, s'han netejat 11 quilòmetres quadrats a l'est de Raqqa i en direcció
a Tabqa, on l'enemic roman completament aïllat. Les nostres forces aliades s'han trobat amb una dura resistència de l'IS a la zona, trobant-se amb vehicles suïcides, atacs directes i indirectes de foc, així com l'ús d'escuts humans, que l'enemic segueix utilitzant per frenar el seu avanç."

La versió de Dorrian és verificada, des del front, pel Voluntari de les Yekîneyên Parastinê Gel (Unitats de Defensa Popular, YPG) Jesper Söder. Aquest membre suec de les SDF afirma: "Estem avançant en l'àrea de Tabqa cada dia. Però hi ha una resistència molt dura de Daesh [IS]. Pensàvem que l'operació per assaltar la ciutat començaria a l'abril, però Daesh ha posat una dura resistència. Crec que ja els hi hem donat un cop molt gran guanyant-los a Tabqa ja, però encara tenen bones posicions per defensar-se, i fins i tot d'avions. Una gran quantitat d'escuts humans estan sent utilitzats pel Daesh [IS]. Diversos cotxes suïcides i bombarders s'usen diàriament per Daesh [IS] a Tabqa i als fronts que envolten Raqqà. El Daesh no deixarà aquesta ciutat sense assegurar-se que han fet tant de mal als nostres combatents a SDF com puguin. Per tot plegat, Söder creu que "l'operació a Tabqa pot continuar per una o dues setmanes més, després de les quals el SDF podria començar la batalla per la ciutat de Raqqa."


Söder va arribar al Kurdistan el març de 2015 i es va incorporar a les forces peshmerga del partit kurdo-iranià PAK. Posteriorment va passar a Rojava on es va unir a les YPG. El Voluntari suec ha resultat ferit els darrers mesos en els combats contra els islamistes.

 

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada