divendres, 21 d’abril de 2017

Dos partits kurds iranians debaten la creació d'un "front democràtic"

Dos partits kurds iranians es van reunir dimecres 19 d'abril per discutir la unitat, l'expansió de cooperació i la creació d'un 'front democràtic'.

Es tracta del Komalah, partit kurd d'esquerra, i la Societat Democràtica Lliure del Kurdistan de l'Est (KODAR). Ebrahim Alizadeh, el secretari general de Komalah va reunir Foad Beritan i Zina Talia de Kodar, juntament amb Peyman Vian de la Comunitat de Dones lliures del Kurdistan de l'Est (KJAR). KODAR i KJAR formen part de la Confederació de Comunitats del Kurdistan (KCK), encapçalada pel PKK. Les principals conclusions de la trobada foren:

- una nova onada de nacionalisme excessiu va en augment a l'Iran; pot perjudicar el país en general i dels kurds en particular.

-  els diversos partits kurds iranians han de coordinar els seus esforços per crear un 'front democràtic antifeixista' i protegir les minories ètniques.
- el que passi a l'Iran afectarà a l'Orient Mitjà  que s'enfrontarà a una gran calamitat. L'Iran nega el moviment democràtic, la llibertat i la igualtat per a tots els pobles de l'Orient Mitjà

A part d'aquests moviments, el PDKI i el KDP-I també han aproximat posicions els darrers mesos i, el febrer, les tres branques de Komala van fer públic un comunicat conjunt apostant perun nou partit kurd d'esquerra i socialista a Rojhilat.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada