dissabte, 29 d’abril del 2017

El PKK mata 14 militars turcs en una cadena d'accions

Hêzên Parastina Gel (Forces de Defensa Popular, HPG) i Yekîneyên Jinên Azad ên Star (Unitats de Dones Lliures-Ishtar, YJA-Star), les milícies del Partiya Karkerên Kurdistan (Partit dels Treballadors del Kurdistan, PKK) han fet balanç dels combats contra les tropes d'ocupació turques els darrers vuit dies.

Començant pel dijous 20 d'abril en els combats a Bitlis que van afectar la zona rural d'Oleka Jor, Germav i Horê. La resistència va matar 5 militars turcs. Amb ells hi combatien auxiliars (korucu o korucular en turc). Es tracta de guàrdies civils locals finançats i armats pel règim. Un d'ells va ser mort el dia 27 en una acció a Wan on 3 van resultar ferits.

El mateix dia 20 l'exèrcit turc va encerclar 7 localitats del districte d'Amed Pasur, a Kulp. Unitats de la guerrilla van llençar un atac, després de ser agredits per helicòpters Cobra. Com a resultat, dissabte 22, va ser emboscada una unitat turca a Serkendal. Sis militars d'Erdogan van resultar abatuts.

Per Sant Jordi els combats es van traslladar a Geliyê Eskar i van ser assassinades dues guerrilleres kurdes d'YJA-Star. La guerrilla es va replegar sense poder verificar les baixes causades a l'adversari.

El 25 d'abril, la milícia va detectar una columna que avançava sobre Demirkapi, a Kars. En una emboscada va matar tres soldats d'Erdogan i sis van resultar-ne ferits. A més el dia 24 les HPG van atacar amb morter el batalló turc desplegat a Sirnak i el dia 27 van iniciar-se combats a Govendê, Gever, i l'aviació turca va bombardejar Derarê, a territori iraquià. En el primer cas els combats continuen. EN el segon no s'han verificat les baixes.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada