diumenge, 30 d’abril del 2017

Komala reprèn la lluita armada contra el règim teocràtic iranià

Komala-Party of Iranian Kurdistan serà el tercer partit de Rojhilat que reprèn la lluita armada contra el règim teocràtic iranià des de l'any 2.015. 

Fundat l'any 2000 i liderat per Abdullah Mohtadi i Siamak Modarresi. Vol reviure la personalitat primera del partit abans de la vinculació amb l'esquerra iraniana. L'any 2012 va signat un acord amb el Partit Democràtic del Kurdistan de l'Iran (HDKA, Hîzbî Dêmukratî Kurdistanî Êran). Aquesta formació ha mantingut una acció armada intermitent des de 2001 contra el règim i el 2015 va decidir reprendre la lluita armada. Tenen notables diferències ideològiques. Komala beu del comunisme i PDKI del centre polític, però al terreny militar la seva col·laboració és efectiva. Les seves unitats combatents són a 3 quilòmetres de la frontera amb l'Iran, en territori del Kurdistan iraquià, en una àrea de 60 quilòmetres.

"El fet és que Komala ha retornat a les muntanyes per a tenir una relació més propera amb el seu poble, els seus membres, i la gent de dins de l'Iran." diu Khalil Fatah, comandant peshmerga de Komala. "Els peshmerga i les muntanyes van plegats, donant-se la mà. Quan ets allà dalt, sents que ets més a prop dels teus objectius, el teu poble i la gent de l'interior del país. També és més fàcil de comunicar-s'hi. Komala també col·labora en l'aspecte polític amb el principal partit kurd de Rojhilat, el PDKI, i fins i tot van celebrar conjuntament el Newroz d'enguany. Mohtadi continua, avui dia, com a secretari general del partit. Pel que fa a l'altra força que manté la lluita armada contra l'Iran, el PAK, ho fa de forma intermitent i se centra en la lluita, a l'Iraq, contra l'Estat Islàmic.


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada