dimarts, 18 d’abril del 2017

Alev Korun (OSCE): "Hi ha 2,5 milions de vots que podrien haver estat manipulats"

"En general, el referèndum no va estar a l'altura dels estàndards del Consell d'Europa. El marc jurídic era inadequat per a la realització d'un procés genuïnament democràtic ", van dir els observadors internacionals del referèndum del 16 d'abril a Turquia. Alev Korun, membre de l'Organització per a la Seguretat i la Cooperació a Europa (OSCE) va assenyalar que hi havia al voltant de 2,5 milions de vots en el referèndum són dubtosos.

En comentar sobre l'ús de paperetes sense segells, Korun va dir: "Hi ha la sospita que al voltant de 2,5 milions de vots podrien haver estat manipulats en consideració del fet que les lleis permeten l'acceptació, només, de les paperetes i sobres oficials. Malgrat això, el Tribunal Suprem d'Eleccions (YSK per les sigles en turc) n'ha acceptat els sobres sense segells oficials desafiant la llei".

L'Organització per a la Seguretat i la Cooperació a Europa, que tenia observadors a Turquia durant el referèndum de diumenge, va anunciar en un informe ahir la consulta tenia tres grans llacunes creant condicions desiguals:
- manca d'igualtat d'oportunitats,
- mitjans de comunicació només d'un bàndol
- limitacions a les llibertats fonamentals

Erdogan va depurar, prèviament al referèndum més de 120.000 persones del sector de la justícia, comunicació, forces de seguretat, militars i diputats electes que encara són a la presó.


 

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada