dimarts, 4 d’abril del 2017

Composició de les forces que participen a la campanya militar 'Ira de l'Eufrates'

Segons la publicació Foreign Policy, els Estats Units tenen, hores d'ara, només uns 500 militars com a assessors al Nord de Síria. Una quantitat molt menor a la que es sospita que tenen desplegats l'Iran, Rússia, o de combatents procedents ja bé de l'Aràbia Saudita o de la Federació Russa. Moscou ha denunciat que fins a 2.000 ciutadans russos de religió musulmana estan lluitant a Síria ja bé a l'oposició ja bé amb l'Estat Islàmic. Aquest grup, per exemple, compta amb 3.000 marroquins a les seves files.

Foreign Policy detalla que les forces nord-americanes compten, com ja vam avançar, amb un aeroport on poden aterrar C-130 i C-17 avions de càrrega que, per exemple, van traslladar els llibres de text en llengua kurda de Sulaymaniyya a Rojava. També han dut medicaments, roba i armament. Els generals Joseph Votel, que aquesta setmana ha visitat Kobanê, i Stephen Townsend dirigeixen l'operatiu des de l'etapa de Barack Obama.


Segons FP les Forces Democràtiques Sirianes (Syrian Democratic Forces, SDF) compten amb 50.000 membres. Uns 27.000 combatents enrolats a les Yekîneyên Parastinê Gel (Unitats de Defensa Popular, YPG) i les Yekîneyên Parastinê yên Jinê (Unitats de Defensa de Dones, YPJ) de majoria, però no exclusivament, kurdes. Uns 23.000 combatents serien d'ètnia àrab, assíria o siríaca. En aquest cas es tracta principal de forces tribals com Al Sanadid o bé del Consell Militar de Manbij, el de Deir ez Zor o grups encara formalment membres del Free Syrian Army (FSA). Aquests darrers van ser escombrats per l'Estat Islàmic l'any 2014 i acollits per Rojava. Els càlculs apunten que calen uns 15.000 milicians per expulsar l'Estat Islàmic d'ar Raqqà. Petr aconseguir-ho es pot fer servir el model de Mossul o bé combinar una força kurdo-àrab. De fet a Raqqà històricament hi ha hagut població kurda i la portaveu de la campanya 'Ira de l'Eufrates' és una kurda nadiua de la ciutat i Voluntària de les Yekîneyên Parastinê yên Jinê (Unitats de Defensa de Dones, YPJ).

Si la força és combinada la participació àrab hauria de ser del 50-80 % però el propi Townsed ha afirmat que "el component kurd és el més efectiu". La seva formació militar, combativitat i compromís van més lluny que el de molts lluitadors tribals afins més aviat a interessos de clan.

1 comentaris:

 • Moving Solutions says:
  23 de març del 2019, a les 11:23

  Hiring packers and movers in Gurgaon is not too hard if you take help of the best moving professionals. Best movers and packers Gurgaon assist with their skilled and trained team to pack, load, unload and unpack your belongings.
  So be aware and hire the best mover packer to save your valuables.
  packers and movers Gurgaon
  packers and movers Gurgaon Charges

Publica un comentari a l'entrada