divendres, 14 d’abril del 2017

Les SDF anuncien la 4ª Fase de l'Operació Ira de l'Eufrates

Dijous 13 d'abril, les Forces Democràtiques Sirianes (Syrian Democratic Forces, SDF) va anunciar l'inici de la quarta fase de l'Operació Ira Eufrates (Wrath of Euphrates) contra Estat Islàmic (IS) a ar-Raqqà, al nord-est de Síria. L'objectiu: recuperar la zona rural al nord d'ar-Raqqà.
 

Comunicat del Comandament General SDF

"En el nom del Comandament General d'Operacions de la Campanya Ira Eufrates, anunciem el començament de la quarta fase per a recuperar la part restant del camp nord i la vall de Jalab dels terroristes i per eliminar els últims obstacles que tenim davant nostre, preparar l'alliberament de la ciutat d'ar-Raqqà i finalitzar amb el setge encerclant els terroristes.

Aquesta operació es porta a terme amb la participació de les diverses faccions i forces afiliades amb les Forces Democràtiques Sirianes, amb el suport directe de les forces de la coalició liderades pels Estats Units contra el terrorisme a través de la cobertura general i la consulta real sobre el terreny. S'avança en diversos fronts, l'oriental i l'occidental, per Jalab i el camp nord de la ciutat de Raqqà."

La direcció del SDF va demanar a la població que es "mantingui allunyada de les posicions enemigues i anar amb compte amb els plans de l'enemic que els utilitzen com a escuts humans. Ens comprometem a fer tots els esforços per preservar la seva seguretat i la seguretat .

"Saludem la fermesa del nostre poble i la seva cooperació amb les nostres forces i renovem la nostra promesa de llançar-nos a per la victòria en l'alliberament de tota la ciutat d'Ar-Raqqà i purgar-la de l'abominació dels terroristes".


Tres fases fins ara

La primera fase de l'Ira de l'Eufrates va començar el 6 de novembre de 2016, les SDF van alliberar aproximadament 560 km² al nord de Raqqà.

El 10 de desembre, SDF va posar en marxa la segona fase de les Eufrates Ira, durant el qual es va capturar sobre 2500 km² en a l'oest de Raqqà.

El 4 de febrer, les Forces Democràtiques Sirianes van llançar la tercera fase de l'Operació i van alliberar a desenes de pobles a l'est de Raqqà usant, per primera vegada un operatiu aeri de transport de tropes i amfibi.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada