dimarts, 25 d’abril del 2017

Comunicat de Rojava condemnant l'agressió turca

Condemna a l'agressió per les forces militars turques contra la població civil al Nord de Síria, el Kurdistan sirià i els Yezidi a Şengal, el Kurdistan iraquià.

Les oficines de representació a Europa de Rojava-Nord de Síria condemnen enèrgicament les accions dels militars turcs ahir a la nit, 25 d'Abril de 2017. L'exèrcit turc van dur a terme almenys 13 atacs aeris contra la caserna general de les YPG en Qarachox al Cantó de Cizîrê, Kurdistan sirià-nord de Síria, així com múltiples atacs contra la regió de Şengal en un acte de flagrant agressió i menyspreu pels drets humans i les vides dels civils. Aquesta acció hostil ha de ser condemnada per la comunitat internacional, i fem una crida a la coalició internacional a reconèixer aquesta brutalitat, rendir comptes als responsables, i assegurar no es permetran més atacs d'aquest tipus que es produeixi.

En un moment en què les forces YPG, YPJ i SDF estan obteninnt més i més victòries contra el grup terrorista Estat islàmic en, i al voltant de Raqqa, aquest és un clar intent per part de Turquia per soscavar els nostres progressos i èxits en la lluita contra l'extremisme. No obstant això, afirmem que aquests atacs no ens dissuadirà de continuar lluitant contra el terrorisme i l'extremisme. La nostra determinació només creixerà més forta després d'aquesta agressió.
Un cop més, fem una crida a la població siriana, així com tota la comunitat internacional a unir-se a nosaltres en el rebuig d'aquestes accions terriblement hostils del règim turc, i que s'uneixin en suport de les persones en Qarachox, Qamishli, Amuda, Şengal, i tots els altres les zones afectades.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada